S: Løkke-kampagne handler ikke om bilag

Socialdemokraternes nye kampagne handler ikke bilagssager, og det er ikke et personligt angreb på Løkke, fastslår politisk ordfører Maja Panduro (S).
Kampagnen fra Socialdemokraterne er et forsøg på at vride et svar om nulvækst ud af Lars Løkke Rasmussen (V), siger Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro.
Kampagnen fra Socialdemokraterne er et forsøg på at vride et svar om nulvækst ud af Lars Løkke Rasmussen (V), siger Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro. Foto: Socialdemokraternes hjemmeside

'Barnligt', 'useriøst' og 'den trækker politik ned'

Det er blot nogle af de reaktioner, som Avisen.dks læsere kommer med på Facebook ovenpå Socialdemokraternes nye kampagne, der med overskriften 'Hvem skal betale Løkkes regninger' har fokus på Venstres formand, Lars Løkke, som er afbildet med spredte regninger i baggrunden.

Flere læsere mener, at Socialdemokraterne er gået for vidt med kampagnen.

Politisk kommentator for BT, Søs Marie Serup, der er tidligere pressechef i Venstre, opfatter den som et personangreb på Løkke. Og en socialdemokratisk borgmester har til TV 2 kaldt kampagnen for 'problematisk'.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S), der forklarer meningen med kampagnen for Avisen.dk:

- Igennem to år har vi prøvet på alle mulige måder at få Lars Løkke til at svare på, hvem der skal betale regningen for hans nulvækst. Men han vil ikke. Nu prøver vi så med denne kampagne. Vi skal have svar, siger Maja Panduro (S).

Avisen.dk's læsere opfatter det som et personligt angreb på Løkke. Hvad siger du til, at der er læsere, der opfatter kampagnen som barnlig og useriøs?

- Jeg håber, folk vil læse, hvad der rent faktisk står på de bilag, der er afbildet i annoncen. For det er jo det, det drejer som om. Det er Løkkes nulvækst-regninger.

Havde I regnet med, at folk ville opfatte det som et personligt angreb på Lars Løkke?

- Jeg er ikke enig i, at det er et personligt angreb. Det er rigtigt, at personen Lars Løkke Rasmussen er afbildet i annoncen, men det er jo også ham, der vil være statsminister og nærmest siger, at det er betingelse for ham at få den her nulvækst. Så er det rimeligt nok at afkræve ham svar.

En af vores læsere skriver på facebook: 'Det er en fornærmelse mod vores intelligens. Vi vil have politik og ikke person-angreb'. Kan du forstå denne reaktion?

- Men det er jo en meget politisk kampagne, fordi det handler om at få svar på, hvem der skal betale for nulvækst. Og når vi gør det på den måde, så er det fordi, det åbenbart ikke kan lade sig gøre at vriste et svar ud af ham. Så nu prøver vi med denne kampagne.

..der måske er lidt grov?

- Jeg synes ikke, det er groft at bede Løkke om at svare ærligt på konsekvenserne af hans politik. Det er mere groft ikke at svare.

Tror I, at Løkke vil komme med et svar nu?

- Det håber jeg da på. Det skylder han danskerne.

Er der i kampagnen en hentydning til hans bilagssager?

- Jeg tror egentlig ikke, at danskerne behøver at blive mindet om bilagssagerne. Men hvis man læser på bilagene, kan man se, at det er regningerne fra Løkkes nulvækstplan. Og det er de regninger, kampagnen handler om.

Men det ligner en hentydning til hans bilagssager med alle de regninger, der ligger lidt rodet i baggrunden. Var det meningen?

- Det er ikke hans bilagssager, jeg er optaget af. Jeg er optaget af regningerne fra hans nulvækstpolitik. Hvilke konsekvenser har det og hvem skal betale?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.