S: Hov, Venstre! Var det en dagpenge-tilståelse?

Socialdemokraterne er overraskede over, at Venstre nævner dagpengene i diskussionen om, at det skal kunne betale sig at arbejde.
Det handler ikke kun om et kontanthjælpsloft, for nu bringer Venstre også dagpengene ind i debatten, siger Henrik Dam Kristensen (S).
Det handler ikke kun om et kontanthjælpsloft, for nu bringer Venstre også dagpengene ind i debatten, siger Henrik Dam Kristensen (S). Sophia Juliane Lydolph / Scanpix arkiv

Det vækker stor opsigt hos Socialdemokraterne, at Venstres næstformand Kristian Jensen bringer dagpengene ind i diskussionen om, hvorvidt det kan betale sig at arbejde.

- Jeg synes, vi har fået en tilståelsessag. Nu er det ikke kun det moderne kontanthjælpsloft, vi taler om, nu er det også dagpenge, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

Kristian Jensen nævner nemlig over for Ritzau dagpengemodtagere som et eksempel på personer, der må overveje om det kan betale sig at arbejde.

Venstres næstformand Kristian Jensen afviser bestemt, at hans udtalelser om, at nogle dagpengemodtagere må overveje, om det kan betale sig at arbejde, skal forstås derhen, at partiet vil skære ydelser til dagpengemodtagere.

- Uanset hvor mange gange venstrefløjen lyver om, har Venstre ingen planer om at ændre på dagpengesatsen, siger Kristian Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.