S-forslag: Flygtninge skal bo hos private

Flygtninge skal bo hos private familier. Det mener Socialdemokraterne i København efter, at kommunen er blevet pålagt at tage imod flygtninge.
- Det handler om, at vi skal integrere flygtningene bedst muligt, siger politisk ordfører, Lars Aslan Rasmussen.
- Det handler om, at vi skal integrere flygtningene bedst muligt, siger politisk ordfører, Lars Aslan Rasmussen. Foto: Flemming Krogh / Scanpix

Flygtninge skal bo hos private familier. Det mener Socialdemokraterne i København efter, at kommunen er blevet pålagt at tage imod flygtninge.

Udlændingestyrelsen har ændret antallet af flygtninge, der skal modtages i landets kommuner, og reglerne for hvordan de skal fordeles i de enkelte kommuner.

Det betyder, at der til næste år ankommer der 335 flygtninge til København, som hidtil har været en såkaldt nul-kommune.

Står det til politisk ordfører, Lars Aslan Rasmussen og det flertal, han mener at have bag sig, så skal de indkvarteres hos ganske almindelige københavnere.

- Det handler om, at vi skal integrere flygtningene bedst muligt. De skal have en god oplevelse, når de kommer til København og det gøres ved, at man omgås danskere mest muligt, siger han til DR P4 København.

Lars Aslan Rasmussen afviser, at forslaget flytter kommunens ansvar for indkvartering af flygtninge fra sig.

Han understreger, at flygtningene kommer med en pose penge.

- Det vil vi se rigtig positivt på og hjælpe med i det omfang, at det er muligt. Vi ser selvfølgelig også gerne, at staten hjælper til, siger Lars Aslan Rasmussen til DR P4 København.

Ifølge Lars Aslan Rasmussen kigger Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen nu på forslaget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.