S får høvl: Forslag om Uber-kontrol nedstemt

Socialdemokraterne vil ikke lægge stemmer til et forslag om at kontrollere kørselstjenesten Uber. Chaufførerne er rystede og føler sig svigtede.
"Jeg synes, at politikerne har svigtet os. Vi undrer os meget over, at Socialdemokratiet har lavet en kovending og ikke stemte for. Det er enormt ærgerligt og uforståeligt, og det kan chaufføren på gaden ikke bruge til noget som helst," siger Trine Wollenberg fra Dansk Taxi Råd. Billedet her er fra september 2015, hvor taxichauffører demonstrerede mod Uber på Christiansborg Slotsplads.
"Jeg synes, at politikerne har svigtet os. Vi undrer os meget over, at Socialdemokratiet har lavet en kovending og ikke stemte for. Det er enormt ærgerligt og uforståeligt, og det kan chaufføren på gaden ikke bruge til noget som helst," siger Trine Wollenberg fra Dansk Taxi Råd. Billedet her er fra september 2015, hvor taxichauffører demonstrerede mod Uber på Christiansborg Slotsplads. Foto: Scanpix/Arkiv

Socialdemokratiet ville ikke lægge stemmer til et forslag fra Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti om at nedsætte en task force med politi og SKAT, der skal kontrollere kørselstjenesten Uber. Dermed faldt forslaget i Folketinget i dag med 73 stemmer imod og 35 for, skriver Fagbladet 3F.

Socialdemokratiets ordfører Rasmus Prehn sagde før afstemningen i salen blandt andet, at Socialdemokratiet ønsker at ændre taxilovgivningen og på den måde sikre, at der betales skat og ikke køres piratkørsel. Taxa-lovgivningen forhandles lige nu.

Direktør i Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg understreger, at hele branchen er forfærdelig skuffet.

- Chauffører og vognmænd har ikke politikernes opbakning i denne sag. Jeg synes, at politikerne har svigtet os. Vi undrer os meget over, at Socialdemokratiet har lavet en kovending og ikke stemte for. Det er enormt ærgerligt og uforståeligt, og det kan chaufføren på gaden ikke bruge til noget som helst, siger hun.

Formand for 3F's Transportgruppe Jan Villadsen er dybt rystet efter dagens afstemning i Folketinget.

- Jeg kan ikke genkende socialdemokraterne og partiets normale holdning til social dumping i sagen om Uber's piratkørsel. Det tror jeg faktisk heller ikke, der er ret mange socialdemokrater, der kan. Hverken blandt partiets vælgere eller blandt politikerne uden for partiets ledelse, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.