S, DF og SF: Vil ikke acceptere otte karensdage

Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF synes det er en dårlig idé at indføre otte karensdage for ledige.
- Jeg synes, der er rigtig mange gode elementer i det, kommissionen har fremlagt, men jeg synes, at otte karensdage om året er meget, siger Mette Frederiksen
- Jeg synes, der er rigtig mange gode elementer i det, kommissionen har fremlagt, men jeg synes, at otte karensdage om året er meget, siger Mette Frederiksen Foto: Scanpix arkiv

Dagpengekommissionen præsenterede mandag eftermiddag de længe ventede anbefalinger til et nyt og moderne dagpengesystem. Mens kommissionens forslag om at forbedrede muligheder for at genoptjene dagpengeretten får en positiv modtagelse på Christiansborg, så møder andre dele af anbefalingerne modstand i både rød og blå blok.

Blandt andet er forslaget om at indføre otte karensdage for de ledige ikke nogen god idé. Det mener hverken Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti eller SF ifølge TV2.

- Jeg synes, der er rigtig mange gode elementer i det, kommissionen har fremlagt, men jeg synes, at otte karensdage om året er meget, og når jeg sagde, at den vigtigste opgaver er at skabe et trygt dagpengesystem, så skal det samtidig være retfærdigt, og der synes jeg, at der skal tilføres flere penge - simpelthen, siger Mette Frederiksen til TV2.

Hos Dansk Folkeparti er man ligesom Socialdemokraterne heller ikke begejstret for kommissionens anbefaling om at indføre otte karensdage for de ledige.

- Det er ikke en god idé. Men det er ikke overraskende, at kommissionen kommer med dette forslag, da de er blevet bedt om at komme med bud, der ikke koster flere penge. Så de anbefaler karensdagene, men vi har sagt, at forbedrede genoptjeningsmuligheder også skal finansieres med flere penge, så det hele går op i en højere enhed, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til TV2.

Formand for SF Pia Olsen Dyhr tilslutter sig:

- Jeg er enig i, at der skal være langt færre karensdage. Jeg så faktisk helst, at der slet ikke var nogle karensdage, siger hun til TV2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.