S: Der er ikke råd til skattelettelser efter britisk EU-exit

Dansk økonomi er grundlæggende sund og i fremgang, mener finansministeren.
- Derfor mener vi, at efterårets forhandlinger om en 2025-plan skal bruges på at finde ud af, hvordan vi sikrer en større vækst i det danske samfund i stedet for at diskutere ufinansierede skattelettelser, siger Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht.
- Derfor mener vi, at efterårets forhandlinger om en 2025-plan skal bruges på at finde ud af, hvordan vi sikrer en større vækst i det danske samfund i stedet for at diskutere ufinansierede skattelettelser, siger Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht. Foto: Scanpix/arkiv

Når regeringen efter sommerferien indkalder Folketingets partier til forhandlinger om en 2025-plan, vil Socialdemokraterne afvise enhver form for skattelettelser med tanke på, hvilke konsekvenser briternes exit fra EU har.

Det siger Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, til DR Nyheder.

- Det vil betyde, at vi bliver ramt af en lavere vækst i de kommende par år. Derfor mener vi ikke, at det er tid til at forhandle om ufinansierede skattelettelser i det her efterår, siger han.

Danmark eksporterer hvert år for 70 milliarder kroner til Storbritannien.
Det svarer til syv procent af den samlede eksport og gør Storbritannien til Danmarks femtestørste handelspartner.

Derfor mener Socialdemokraterne, at planen skal bruges til at holde hånden under og støtte dansk industri og eksport - blandt andet i den danske industriproduktion, der ventes hårdt ramt, hvis vækstskønnet holder.

- Derfor mener vi, at efterårets forhandlinger om en 2025-plan skal bruges på at finde ud af, hvordan vi sikrer en større vækst i det danske samfund i stedet for at diskutere ufinansierede skattelettelser.

Det anslås, at cirka 45.000 danske job er direkte forbundet med eksporten til Storbritannien.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kommenterede på det økonomiske vækstskøn umiddelbart efter briternes beslutning om at forlade EU-samarbejdet. Her erkendte han, at dansk økonomi risikerer at blive ramt.

- Resultatet af folkeafstemningen ændrer dog ikke ved, at dansk økonomi grundlæggende er sund og i fremgang, og således kan stå imod en midlertidig afdæmpning i væksten, lød det tidligere på ugen fra finansministeren.

Regeringsforhandlingerne om en skattereform skulle oprindeligt have fundet sted til foråret, men blev i begyndelsen af 2016 skudt til efteråret. Ved den lejlighed betegnede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det som en "helt central prioritet for regeringen at gennemføre en skattereform, der sænker skatten på arbejde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.