S beskylder DF for at skade alle danske partier

DF's ledelse bør handle på mistanke om misbrug af EU-midler, mener EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen (S).
Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen opfordrer Dansk Folkepartis ledelse til at bringe orden i sagen om 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til to af partiets sommergruppemøder.
Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen opfordrer Dansk Folkepartis ledelse til at bringe orden i sagen om 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til to af partiets sommergruppemøder. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix

Det skader alle danske partier, når Dansk Folkeparti mistænkes for at bruge 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til at betale partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015. Derfor bør partiledelsen bringe sagen i orden.

Det mener Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen.

- Min opfordring til DF's ledelse er at få ryddet op. Det er dybt bekymrende for dem, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

- Og dybt skadeligt, hvis politiske partier i Danmark anvender EU-midler til ting, man ikke må anvende dem til. Min klare opfordring til DF's ledelse er at få ryddet op i egne rækker.

Dansk Folkeparti fik ifølge Ekstra Bladet og DR godt 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til at holde møder i det nu nedlagte fælleseuropæiske skeptikerparti Meld.

Møderne skete på samme tid og sted som DF's sommergruppemøder i Kolding og Skagen, og der var ifølge de danske medier kun deltagere fra Dansk Folkeparti og ikke en eneste fra andre europæiske lande

EU-Parlamentet har før krævet 2,9 millioner kroner retur fra DF for Meld-midler, som blandt andet betalte partiets sommertogt på skonnerten "Halmø". DF har betalt 1,6 millioner kroner tilbage.

- Det undrer mig, at der kan blive ved med at komme nye oplysninger frem. De indikerer, at DF's folketingsgruppe har været involveret, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

Tyder sagen på misbrug af EU-midler?

- Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er op og ned. Nyhedsartiklerne ser bekymrende ud. DF bør sørge for at rydde op, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

- Hvis pengene er brugt forkert, så må man betale pengene tilbage.

S-ordføreren ser ikke sagen som støtte til større EU-skepsis efter det danske nej til at ændre retsforbeholdet, det hollandske nej til en handelsaftalte med Ukraine og brexit, briternes farvel til EU.

- Man skal være meget varsom med at se den sammenhæng, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.