S-bagland revser partiets udlændingepolitik: "Helt forfærdeligt"

Flere i det socialdemokratiske bagland tager afstand fra nogle af de udlændingestramninger, som partiet støtter.
- Det er helt forfærdeligt. Vi har altid sagt, at det var den rigtige måde at fordele flygtninge på, så jeg mener, at beslutningen er fuldstændig forkert, siger Thorkild Simonsen (S).
- Det er helt forfærdeligt. Vi har altid sagt, at det var den rigtige måde at fordele flygtninge på, så jeg mener, at beslutningen er fuldstændig forkert, siger Thorkild Simonsen (S). Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

Det er at gå for vidt, når Socialdemokraternes top afviser at tage imod kvoteflygtninge i år og på forhånd blot afviser et enkelt af regeringens 44 initiativer på udlændingeområdet.

Sådan lyder det fra dele af S-baglandet på dagen, hvor partiet samles til den årlige kongres i Aalborg.

Det skriver Jyllands-Posten.

Mangeårig Aarhus-borgmester og indenrigsminister i 1990'erne Thorkild Simonsen (S) kritiserer blandt andet, at Socialdemokraterne vil sætte Danmarks modtagelse af kvoteflygtninge på pause.

"Det er helt forfærdeligt. Vi har altid sagt, at det var den rigtige måde at fordele flygtninge på, så jeg mener, at beslutningen er fuldstændig forkert," siger han til Jyllands-Posten, og Hjørrings S-borgmester, Arne Boelt, stemmer i:

"Jeg synes, at vi skal have et større sind," siger han.

Blandt de af regeringens 44 initiativer, som S har taget pænt imod, er et forslag om at tage lommepengene fra unge asylsøgere, hvis de ikke lever op til husordenen på asylcentrene, samt i praksis en lavere børnecheck de første fem år i landet.

"Det er en skam, at der skal strammes så voldsomt. Jeg har svært ved at se, at det vil lette integrationen, og jeg har det specielt svært med, at det vil gå ud over børnene," siger Ærøs S-borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, til Jyllands-Posten.

S-borgmester på Samsø Marcel Meijer mener, at det i den nuværende udlændingedebat "handler om at være så outreret som muligt".

"Debatten har udviklet sig på en meget kedelig facon, hvor det virker til, at man vil have stramninger for stramningernes skyld. Vi burde tydeligere markere, at vi ikke ønsker det," siger han.

Socialdemokraternes integrationsordfører, Dan Jørgensen, forsvarer partiets politik:

"Mange borgmestre har igennem 20-30 år påpeget, at vi ikke gjorde nok for at få antallet bragt ned, og at det gjorde integrationsopgaven umulig. Det er bl.a. den opfordring, som vi nu tager alvorligt," siger han til Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.