Rytter trukket ud dagen før Giro-start

George Bennett kommer alligevel ikke til start i årets Giro d'Italia på grund af for lavt kortisol-niveau.
Der bliver en rytter færre i årets udgave af Giro d'Italia, da George Bennett er blevet trukket ud af løbet (ARKIVFOTO).
Der bliver en rytter færre i årets udgave af Giro d'Italia, da George Bennett er blevet trukket ud af løbet (ARKIVFOTO). Foto: Jean-Christophe Bott/AP

En test inden Giro d'Italia har vist, at den newzealandske Lotto-Jumbo-rytter George Bennett har et for lavt kortisol-niveau i kroppen.

Det er ikke en positiv dopingprøve, men for lavt kortisol-niveau kan indikere brug af doping eller sygdom, og derfor er det af helbredsmæssige årsager ikke tilrådeligt at stille til start.

Bennett kunne ifølge den internationale cykelunion (UCI) sagtens stille til start, men det hollandske hold er ligesom mange andre medlem af MPCC, som er holdenes egen forening med skærpede krav til rytterne for at skabe en mere troværdig cykelsport.

- Vi har i dag modtaget en mail fra UCI om, at der er blevet målt et lavt kortisol-niveau i en normal UCI pre-race-prøve torsdag, skriver Lotto-Jumbo i en pressemeddelelse fredag.

- Ifølge UCI kan Bennett godt starte i Giroen, men Lotto-Jumbo er medlem af MPCC, lyder det videre som forklaring på, at Bennett er blevet streget fra startlisten.

Holdet kan ikke nå at få en ny rytter med, og hollænderne må derfor stille til start med otte mand på holdtidskørslen lørdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.