Rystet nattevagt slog alarm: 39-årig fængslet efter voldtægt på psykiatrisk afdeling

Fyns Politi oplyser, at en 39-årig mand varetægtsfængsles til 10. maj. Manden er sigtet for voldtægt.
Fyns Politi oplyser, at en 39-årig mand varetægtsfængsles til 10. maj. Manden er sigtet for voldtægt og blufærdighedskrænkelse.
Fyns Politi oplyser, at en 39-årig mand varetægtsfængsles til 10. maj. Manden er sigtet for voldtægt og blufærdighedskrænkelse. Foto: Scanpix/arkiv

En 39-årig mand fra Svendborg er ved et grundlovsforhør i Svendborg blevet fængslet til 10. maj. Manden er blevet sigtet for to voldtægter på en psykiatrisk afdeling på sygehuset i Svendborg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fyns Politi.

Hidtil har offentligheden kun fået at vide, at en mand trængte ind på afdelingen og voldtog en patient og tre andre patienter blev krænket seksuelt.

Men Fyns Politi fortæller nu, at der er tale om to voldtægter.

Manden er klatret over et fire meter højt hegn og har fået adgang til sengeafsnittet gennem en åben altandøren, har oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Svendborg Birgitte Kibenick tidligere forklaret Ritzau.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre. Der er desuden nedlagt navneforbud i sagen.

Ifølge oversygeplejersken blev nattevagterne på psykiatrisk afdeling kontaktet af en kvinde, der var blevet forulempet.

Imens de talte med kvinden, hørte de et råb om hjælp fra en anden patient, men da værelset blev tjekket efter, var manden allerede forsvundet.

Politiet blev tilkaldt og en af nattevagterne viste dem hen til det sted, hvor manden var blevet set på afdelingens overvågningskameraer. Her fandt de gerningsmanden, som stod og røg en cigaret.

Til Ekstra Bladet siger Birgitte Kibenick:

- Jeg har været i psykiatrien i 30 år, og jeg har ikke oplevet noget lignende før. Vi er vant til at tage hånd om rigtig mange forskellige ting, men en fremmed, der på den måde kommer ind udefra, det er vi meget rystede over, siger oversygeplejersken.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.