Rystet far: Terrormål blandt skolebørn i Aarhus

En far til en pige på Samsøgade Skole i Aarhus er utryg ved, at Muhammed-tegneren Kurt Westergaard går på aftenskolekursus, mens børnene stadig befinder sig på skolen.
En far til en pige på Samsøgade Skole i Aarhus reagerer på, at Muhammed-tegner Kurt Westergaard går på aftenskolekursus samtidig med at børnene er der. Der er utrygt, mener han.
En far til en pige på Samsøgade Skole i Aarhus reagerer på, at Muhammed-tegner Kurt Westergaard går på aftenskolekursus samtidig med at børnene er der. Der er utrygt, mener han. Henning Bagger / Scanpix arkiv

I går eftermiddag satte Muhammed-tegneren Kurt Westergaard sig på sin plads i et klasselokale på Samsøgade Skole i Aarhus.

Westergaard går nemlig til spansk på aftenskolekursus, og undervisningen starter i SFO’ens åbningstid - og altså mens børnene stadig befinder sig på skolen.

Kurt Westergaard, der i 2005 tegnede en af de tegninger, som startede Muhammed-krisen, er pakket tæt ind i livvagter, når han bevæger sig rundt.

En far til et barn på skolen - Mads Laumann - er rystet over, at hans datter er så tæt på et oplagt terrormål.

- Jeg hentede min datter klokken 16.30, da Kurt Westergaard kom. Det er i SFO’ens åbningstid, og jeg blev standset af nogle af de mange livvagter. Jeg er ikke tryg ved, at han møder op på en skole med masser af børn. Slet ikke i disse tider efter weekendens terror i København, siger Mads Laumann til Stiften.dk.

Har set PET-folk før

Han fortæller avisen, at han godt vidste, at Kurt Westergaard kom på skolen. Han har tidligere oplevet, at få sin nummerplade noteret ned af PET-folk, og har set sikkerhedsvagterne med headset i ørerne.

Men han forstår ikke, at Westergaards tilstedeværelse bliver tilladt, mens børnene også er på skolen.

Samsøgade Skoles leder, Martin Appel Loft siger til Stiften.dk, at han godt ved, at Kurt Westergaard kommer på skolen, men at han ikke tidligere har haft bekymrede forældre i røret. Han vil nu henvende sig til Østjyllands Politi for at høre, om der skulle være et problem.

Hverken Mads Laumann eller andre forældre er blevet oplyst om tegnerens færden i nærheden af børnene.

På sin Facebook-side spørger Mads Laumann, om han er “sippet.” De fleste bakker ham op i, at det virker risikabelt, at Westergaard opholder sig på skolen i SFO’ens åbningstid.

Yahya Hassan, Lars Vilks, Kongehuset...

Der er dog også andre synspunkter. En mener, at man skal slå koldt vand i blodet og stole på, at når PET siger god for det, så er det også i orden:

"Yahya Hassan, Lars Hedegaard, Lars Vilks, Kongehuset generelt samt tidligere nævnte personer og enhver politiker, der måtte mene noget kontroversielt vil med den tankegang aldrig kunne besøge skolen og holde foredrag. Ej heller vil I kunne tage hen, hvor der er folkelig samling, da det er med til at øge risikoen for terrorangreb.

(....) Slå koldt vand i blodet. Risikoen er minimal. PET ville ikke sige okay, hvis det ikke var forbundet med et stort niveau af sikkerhed."

Westergaard: Forstår hvis nogen er bange

Kurt Westergaard selv, siger til Ekstra Bladet, at han er parat til at stoppe på sit spanskkursus, hvis det er nødvendigt, for ingen skal føle angst på grund af ham.

- Jeg har stor respekt for og forstår udmærket, hvis nogen er bange eller bekymret, fordi jeg kommer der. Hvis det forholder sig sådan, så enten stopper jeg med det samme, eller vi skal finde en ordning, så jeg fortsat kan deltage i undervisningen uden at gøre nogen bange eller bekymret, siger Kurt Westergaard til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.