Ryster kolleger: Lærer må ikke være gift med leder

- De har været sammen i 12 år. Hvorfor er man så pludselig kommet i tanke om det nu? fortæller talskvinde for lærerne, Irene Bak til DR Østjylland.
En lærer og en skolechef må ikke længere være ansat samme sted. (Modelfoto)
En lærer og en skolechef må ikke længere være ansat samme sted. (Modelfoto) Foto: Iris

Efter 12 års forhold til og ægteskab med en af lærerne, må skoleleder Ole Skov fra Hasle skole ved Aarhus nu forlade sin stilling.

Aarhus Kommune har indført nye regler, der betyder, at en leder ikke må have en personlig relation til en medarbejder, og selv om forholdet mellem Ole Skov og hans kone ikke har været et problem for arbejdsmiljøet på skolen, griber kommunen nu ind med øjeblikkelig virkning.

Lærerne på skolen er rystede over beslutningen, fortæller talskvinde for lærerne, Irene Bak til DR Østjylland.

- De har været sammen i 12 år. Hvorfor er man så pludselig kommet i tanke om det nu? spørger hun.

Beslutningen om, at leder og medarbejder ikke må have et personligt forhold til hinanden, har ramt en håndfuld forhold i kommunens Børn- og Ungeafdeling. Men de nye regler gælder for hele kommunen, siger chef for afdelingen, Ole Kiil Jacobsen.

- Vi har haft en principiel diskussion om det i samarbejdsudvalget for hele kommunen, og vi er enige om, at de forhold skal bringes til ophør. Det reagerer vi så på nu, selv om man selvfølgelig altid kan mene, at vi skulle have gjort det noget før, siger han.

Lærerne på Hasle skole synes, at kommunen forhaster sig. Talskvinde Irene Bak synes i stedet, at kommunen skulle have vurderet, om situationen på Hasle skole overhovedet gav anledning til problemer.

- Man kunne så have gjort det klart for parterne, at hvis det blev tilfældet, så måtte den ene af dem rykke til et andet arbejdssted, siger hun.

Børn- og Ungeafdelingen har ikke modtaget klager over, at skolelederen på Hasle Skole stod i forhold til en lærer.

Formanden for Aarhus Lærerforening, Jesper Skorstensgaard, mener principielt, at det er godt, at kommunen indfører klare regler for romantiske forbindelser mellem ledere og medarbejdere, men han synes, at Aarhus Kommune har handlet lige lovlig overilet i sagen.

- Jeg kan ikke forstå, at det skal ske her og nu. Jeg synes godt, at man kunne have fundet en løsning, som havde givet noget mere tid, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.