RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanairs topboss: Truer med at droppe baser i Danmark helt

Ryanair opgiver at have et fly og personale i København. Det er en tragedie, mener selskabets topchef, Michael O'Leary
Ryanair opgiver at have et fly og personale i København. Det er en tragedie, mener selskabets topchef, Michael O'Leary
Ryanair opgiver at have et fly og personale i København. Det er en tragedie, mener selskabets topchef, Michael O'Leary Foto: Scanpix

Ryanair lukker basen i København og flytter et fly til Kaunas i Litauen, som får rute til København fra 15. juli. Desuden åbnes ruter til Edinburgh i Skotland og Bologna i Italien til november. Det oplyser topchef Michael O'Leary i en pressemeddelelse.

Han fortæller til TV 2 News, at med beslutningen bliver omkring 10 piloter og 30 stewardesser flyttet væk fra København.

- Det er en tragedie, at vi på den måde må flytte arbejdspladser væk fra Danmark. I de fleste lande er man jo ellers optaget af at skabe vækst og arbejdspladser, siger Michael O'Leary.

Når Ryanair ophører med at have et fly og personale fast i København, så kan fagbevægelsen ikke længere kræve en overenskomst, mener Michael O'Leary.

- Når vi ikke har ansatte i København, så har fagbevægelsen ikke nogen grund til at lave en konflikt imod os, siger Michael O'Leary til TV 2 News.

Han betegner Flyvebranchens Personale Union, der stiller krav om en overenskomst, som "SAS-ansattes fagforening."

- Hvorfor skulle vi forhandle med de SAS-ansattes fagforening? Det har vi ingen interesse i, siger Michael O'Leary.

Kabinepersonalet i SAS har deres egen fagforening, CAU. Flyvebranchens Personale Union (FPU) skriver i en pressemeddelelse:

- Michael O’leary kalder konstant FPU (som er afsender af hovedkonfliktvarslet) for en SAS-union. FPU har ikke overenskomst med SAS, og FPU har heller ikke tillidsrepræsentanter i SAS.

Ryanair parat til at droppe base i Billund

Udmeldingen fra Ryanair får ikke LO-fagbevægelsen til at droppe truslen om en blokade i Kastrup fra og med 18. juli. Fagbevægelsen vil ifølge LO-næstformand, Lizette Risgaard, vente og se, hvad Ryanair rent faktisk gør.

Selv om Ryanair dropper sin base i København, kan fagbevægelsen stadig køre en konflikt med begrundelse i, at Ryanair har en base i Billund med overnattende personale. Ryanair har haft base i Billund siden 2012.

Hvis fagbevægelsen laver en blokade i København med henvisning til basen i i Billund, ved topchef Michael O'Leary allerede, hvad der skal ske.

-Så vil vi lukke basen i Billund med de jobtab, som det så vil medføre, siger Michael O'Leary ifølge Check-in.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.