Ryanair: Vores ansatte har fantastiske vilkår

Tusindvis af unge mennesker står i kø for at arbejde hos Ryanair, lyder det fra lavprisflyselskabet.
Michael O'Leary er direktør for Ryanair. Selskabet kalder nu de ansattes vilkår for fantastiske.
Michael O'Leary er direktør for Ryanair. Selskabet kalder nu de ansattes vilkår for fantastiske. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix

God løn og fantastiske arbejdsvilkår.

Sådan beskriver Ryanair de forhold hos lavprisflyselskabet, der ofte står for skud.

- Det er grunden til, at vi lige nu har en venteliste på over 3000 unge mennesker, som alle håber på at blive en del af holdet hos kabinepersonalet i Ryanair, skriver kommunikationschef i Ryanair Robin Kiely i en mail til Avisen.dk

Meldingen fra Ryanair kommer efter, at René Knudsen, formand for HK Service i Hovedstaden, har skrevet et blogindlæg på Avisen.dk.

René Knudsen reagerer på, at Ryanair har planer om at udvide sine aktiviteter i Danmark. I indlægget byder fagbossen Ryanair velkommen, men slår samtidig fast, at det skal ske efter de spilleregler, som gælder på det danske arbejdsmarked.

- Hvis Ryanair får sit ønske om at oprette en base i København opfyldt til vinteren i 2017, som de nu planlægger, byder vi dem velkomne. Men det kræver, at de spiller efter samme regler som alle andre, og behandler deres ansatte OK, mener Rene Knudsen og skriver videre, at fagbevægelsen er klar til at vise deres modstand, hvis forholdene ikke er i orden.

- Hvis ikke de er villige til det, er vi mange, som står klar til at minde Ryanair om, hvordan man opfører sig på det danske arbejdsmarked, skriver Rene Knudsen.

Fantastiske vilkår

Fagbevægelsen og Ryanair har tidligere været i åben konflikt i Københavns Lufthavn. Det endte med et nederlag til Ryanair i Arbejdsretten. Her blevet det slået fast, at den danske fagbevægelse kan kræve overenskomst og bruge de tiltag, blandt andet sympatikonflikt, som er en del af den danske model på arbejdsmarkedet. 

Robin Kiely mener, det er skudt forbi, når forholdene bliver kritiseret. Han lister de arbejdsvilkår op, der set med hans øjne gør flyselskabet til et attraktivt sted at arbejde.

- Kabinepersonalet hos Ryanair kan tjene op til 35.000 euro (260.000 kr., red.) om året og nyder godt af fantastiske vilkår. Det indebærer en uovertruffen jobsikkerhed, en nylig forhandlet femårig lønaftale, som garanterer lønstigninger, vagtplan med fem arbejdsdage, tre fridage, store bonusser på salg som endvidere forhøjer lønnen, gratis oplæring, løn under sygdom samt en årlig betaling for uniform, skriver han til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.