Ryanair trods fight med fagbevægelsen: Vild vækst i København

Flyselskabets overskud vokser med en tredjedel i nyt halvårsregnskab.
Ryanairs kontroversielle boss Michael O'Leary har grund til at grine - hele hen til banken.
Ryanairs kontroversielle boss Michael O'Leary har grund til at grine - hele hen til banken. Foto: SCANPIX arkiv

Trods den hårde kamp med fagbevægelsen i Danmark har det omstridte irske discountselskab Ryanair vokseværk i København.

Ryanair præsenterede mandag morgen flotte økonomiske resultater med et halvårsregnskab, der byder på et svimlende overskud. I første halvdel af selskabets regnskabsår, som løber fra først i april til udgangen af september, fik Ryanair et sammenligneligt overskud på 1088 millioner euro. Det er 37 procent mere end de 795 millioner, der blev tjent i den tilsvarende periode i 2014.

Faktisk kom der endnu flere penge i kassen, da Ryanair også har haft en engangsindtægt på 317,5 millioner euro. Således var det faktiske overskud på hele 1406 millioner euro, svarende til 10,5 milliarder kroner.

Ifølge Politiken er København nævnt specifikt på første side af den 27 sider lange regnskabsmeddelelse. Og selskabet forventer at fordoble sit passagerertal i København til 2,5 millioner årlige rejsende. På trods af, at Ryanair i sommer lukkede sine base i København efter opgøret med fagbevægelsen.

Til Politiken siger luftfartsanalytiker Jacob Pedersen, Sydbank, at Ryanair trods den manglende base i København har gang i et kraftfuldt fremstød i vor hovedstad.

- De er åbenbart fast besluttet på, at etablere sig i København. Når de siger, at de vil have 2,5 millioner passagerer, så plejer det at holde stik, siger han.


/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.