Ryanair søger dansktalende chef: Nej tak, ikke i dette liv

Ryanair søger en dansktalende medarbejder. Du skal kunne øge antallet af passagerer og skabe gode forbindelser til pressen i blandt andet Danmark. På Twitter er der dog flere, der siger ellers tak.
- Det er essentielt, at du kan tale og skrive flydende engelsk og et eller flere andre skandinaviske eller baltiske sprog.
- Det er essentielt, at du kan tale og skrive flydende engelsk og et eller flere andre skandinaviske eller baltiske sprog. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

Taler du flydende dansk eller svensk, og har du indsigt i skandinavisk politik?

Så er der måske et job ledig til dig i Ryanair.

Det irske lavprisselskab har allerede før første flyvning fra København i marts været i karambolage med den danske fagbevægelse.

Nu søger Ryanair en salgs- og marketingschef med ansvarsområde for Skandinavien og Baltikum, som blandt andet skal være selskabets ansigt udadtil i den verserende sag.

Den kommende chef kan derfor se frem til mange forskellige arbejdsopgaver. Her er et udpluk fra stillingsopslaget:

- Du skal forøge mængden af passagerer

- Du skal være talsperson for Ryanair i forhold til alt, der vedrører skandinaviske og baltiske markeder, og i samarbejde med hovedkvarteret sikre at centrale budskaber når frem til pressen.

- Du skal koordinere ugentlige pressekonferencer, der skal fremhæve Ryanairs vigtighed.

- Du skal udvikle samarbejde med medierne.

Tal dansk

Jobbet kræver også, at du blandt andet har følgende evner:

- Du skal have stor viden om den politiske og økonomiske situation i regionen.

- Det er essentielt, at du kan tale og skrive flydende engelsk og et eller flere andre skandinaviske eller baltiske sprog.

- Du skal have en selvsikker og energisk personlighed.

- Du skal have erfaring med mediehåndtering.

”Hvis du kan leve op til ovenstående kriterier og har energi og engagement til at tilslutte dig vores spændende organisation, vil vi meget gerne høre fra dig,” slutter Ryanair i stillingsopslaget.

Ryanair har siden begyndelsen af året gjort det meget klart over for danskerne, at de ikke ønsker at indgå overenskomst med deres ansatte.

Det har fået den danske fagbevægelse til at hive lavprisselskabet i Arbejdsretten. Ryanair-chef Michael O’Leary har samtidig udtalt, at ”den danske model ikke kan overleve i Europa”.

Nej tak

Ryanair har blandt andet slået stillingen op på det sociale medie Twitter. Flere brugere på Twitter takker dog kraftigt nej til tilbuddet:

"Jeg taler dansk, svensk og engelsk. Nej, jeg vil ALDRIG NOGENSINDE arbejde for Ryanair," skriver Peter Martin.

"Jeg ville måske overveje det her, hvis Ryanair betalte piloter og stewardesser de penge, de fortjener for det arbejde, de udfører," skriver Princess Proxy.

"Som søn af en pilot ville jeg aldrig i dette liv eller det næste arbejde for et så dårligt selskab som Ryanair. Ville aldrig flyve med jer," skriver Pierre Ericsson.

"Måske, hvis jeg vil være slave i fremtiden," skriver Patrik B.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.