RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair kan flyve i ro og mag til efter påske

Det bliver tidligst til april, at fagbevægelsen kan lamme Ryanairs store satsning på flere ruter fra Danmark. Sådan er billedet efter eftermiddagens møde i Arbejdsretten. Ryanair kommer dermed i gang i ro og mag.
I dag indledte Arbejdsretten sagen mellem den danske fagbevægelse og Ryanair. Repræsentanter fra fagbevægelsen fik luftet de røde faner. En konflikt kan tidligst starte i april, mens Ryanair går på vingerne fra København allerede 18. marts.
I dag indledte Arbejdsretten sagen mellem den danske fagbevægelse og Ryanair. Repræsentanter fra fagbevægelsen fik luftet de røde faner. En konflikt kan tidligst starte i april, mens Ryanair går på vingerne fra København allerede 18. marts. Erik Refner / Scanpix arkiv

Det udskældte lavprisselskab Ryanair kan efter alt at dømme regne med at få en rolig opstart i Københavns Lufthavn uden problemer med at få brændstof på eller håndteret bagage.

Det skyldes et møde i Arbejdsretten, som netop er afsluttet torsdag eftermiddag.

Fagbevægelsen har varslet en konflikt mod Ryanair. Men fagbevægelsen i form Serviceforbundet får tidligst besked fra Arbejdsretten i april, om forbundet kan føre en lovlig konflikt mod Ryanair.

Dermed kan Ryanair formodentlig regne med at få en rolig opstart i Københavns Lufthavn, når lavprisselskabet begynder flyvninger derfra til Dublin 18. marts.

Peter Nisbeth, som er advokat i LO-fagbevægelsen og fører sagen for Serviceforbundet, tager roligt på Ryanairs mulighed for opstart uden bøvl.

- Vi vil ikke indlede en ulovlig konflikt mod Ryanair, for det er vigtigt for os, at vi følger reglerne i den danske model. Ryanair skal vide, at vi ikke ønsker cowboy-tilstande i Danmark, siger Peter Nisbeth til Avisen.dk.

Behandles som hastesag

Peter Nisbeth mødes med Ryanairs danske advokat igen i Arbejdsretten 26. marts. Her skal de med en dommer tale om et såkaldt klageskrift fra Serviceforbundet og svarskriftet fra Ryanairs advokat i Danmark, Michael Møller Nielsen, fra firmaet Lund Elmer Sandager.

- Dommeren i Arbejdsretten har i dag tilkendegivet, at man vil behandle sagen som en hastesag. Dermed er der udsigt til, at der kommer et åbent retsmøde med efterfølgende dom nogle uger efter vores møde 26. marts, forklarer Peter Nisbeth og fortsætter:

- Tre højesteretsdommere skal bedømme sagen, og det kan godt tage tid at få deres kalendere til at passe sammen.

I Flyvebranchens Personaleunion - FPU - glæder formand Thilde Waast sig dog over, at Arbejdsretten vil behandle sagen hurtigt.

”Det her var det igangsættende møde. Vi er glade for, at det er en hastesag. Det var det, vi ønskede. Nu går sagen videre, og vi afventer en afgørelse”, siger Thilde Waast i en pressemeddelelse.

Ryanair vil 26. marts åbne flere ruter fra København. Det vil give selskabet mulighed for at få rigtig mange danske kunder afsted med fly i påsken, som falder ugen efter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.