RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair jubler: Vinder stor sejr i København

Det irske flyselskab Ryanair sender i løbet af blot et år i København det irske flyselskab Aer Lingus i gulvet. Aer Lingus dropper ruten København-Dublin. Danskerne har taget Ryanair til sig.
Danskerne er så vilde med Ryanair, at Aerlingus bliver konkurreret væk fra ruten København-Dublin. 
Danskerne er så vilde med Ryanair, at Aerlingus bliver konkurreret væk fra ruten København-Dublin.  Arkivfoto: Jens Thaysen/Scanpix.

Det omdiskuterede flyselskab Ryanair viser nu for alvor tænder i Danmark. På under et år har Ryanair udkonkurreret det nationale, irske flyselskab Aer Lingus ud af det danske marked.

Fra og med 25. marts dropper Aer Lingus sine flyvninger på ruten Dublin-København. Det bekræfter Aer Lingus over for Avisen.dk.

Ryanair har netop udsendt en pressemeddelelse, hvoraf fremgår, at danskerne virkelig har taget Ryanair til sig. Det er på den baggrund, at Ryanair har sat Aer Lingus skakmat i København.

Ryanair’s salgs- og marketingschef i Norden og i Baltikum, Hans Jørgen Elnæs, udtaler i pressemeddelelsen.

- Med de laveste billetpriser, største rute-netværk og en altid forbedrende kundeoplevelse, er det nemt at forstå, hvorfor millioner af danske kunder vælger Ryanair – og hvorfor andre flyselskaber ikke kan konkurrere.

- Imens Aer Lingus aflyser deres Dublin-service, kan kunder fortsat nyde Ryanair’s billige billetter med sæder på København-Dublin ruten.

Til Avisen.dk skriver Hans Jørgen Elnæs om Aer Lingus' nedlukning af ruten København-Dublin:

- Det er er endnu et eksempel på, hvor umuligt det er for andre selskaber at slå vores lave priser... de kan simpelthen ikke konkurrere.

Han har til Avisen.dk sendt en oversigt over, hvor andre flyselskaber lukker ruter ned, beskærer antallet af afgange eller helt opgiver at have personale fast stationeret.

For eksempel har easyJet - ifølge Ryanair - droppet at have personale fast stationeret i Rom. Og Norwegian har ifølge Ryanair lukket fem ruter ned, som Ryanair også flyver på.

Ryanair er uhyre stærk

Luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank forklarer, at Ryanair er utrolig stærk, når det gælder om at konkurrere mod andre selskaber om de fritidsrejsende.

- Når Aer Lingus dropper ruten København-Dublin er det formodentlig udtryk for, at Ryanairs forretningsmodel er så stærk, at andre konkurrenter ikke kan være med, siger Jacob Pedersen til Avisen.dk, og fortsætter:

- På ruter hvor billetprisen er afgørende for salget af flysæder, så kan de fleste andre flyselskaber ikke være med i forhold til Ryanair.

Hos Ryanair kan man ikke få armene ned over, at Aerl Lingus nu forsvinder fra København-Dublin ruten. Hans Jørgen Elnæs udtaler:

- For at fejre den fortsatte vækst, lancerer Ryanair et sædeudsalg, med flybilletter på København – Dublin ruten, startende fra blot 109 kroner for rejser i december til og med januar.

Ryanair har forsøgt at købe Aer Lingus, men kunne ikke få tilladelse til det på grund af, at så ville Ryanair få noget nær monopol i Irland. Aer Lingus er i stedet blevet opkøbt af British Airways.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.