RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair i København: Vi VIL ikke indgå overenskomst

Når Ryanair begynder at flyve fra København, bliver det uden overenskomst med den danske fagbevægelse. Det blev understreget på et pressemøde i dag.
- Vi vil nu annoncere vores 8. rute fra København. Vi begynder at flyve fra København allerede 18. marts i stedet for 26. marts.
- Vi vil nu annoncere vores 8. rute fra København. Vi begynder at flyve fra København allerede 18. marts i stedet for 26. marts. Colourbox

Den 18. marts begynder Ryanair at flyve fra Københavns Lufthavn. Men trods massive protester fra både fagbevægelse og en lang række politikere bliver det uden overenskomst.

Det understregede kommerciel direktør i Ryanair, David O'Brien, på et pressemøde i København torsdag.

Læs også: Ryanair starter flyvninger før planlagt

- Vi vil have kollektive aftaler med vores medarbejderforening i København, lød det fra David O'Brien.

Klar til retssag

Eddie Wilson, personalechef i Ryanair, der også var til stede på pressemødet tilføjede:- Den gode nyhed for fagbevægelsen er, at alle dem, der håndterer bagage og brændstof, er medlemmer af fagforeninger. Men vi indgår ingen overenskomster med Serviceforbundet (som FPU, der organiserer mange stewardesser og piloter, er en del af, red.). Vi har i forvejen 'kollektive' aftaler med vores medarbejderforeninger.

Læs også: Piloter frygter for sikkerhed: Her er deres barske hverdag

Ifølge David O'Brien er Ryanair da også klar til at tage en retssag, hvis FPU og Serviceforbundet gør alvor af den konflikt, de har varslet. Og bange for at tabe er de bestemt ikke.

- Hvis der kommer en blokade her i København, vil vi gå i retten med den, og den sag vil vi vinde, lød det fra Ryanair-chefen.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.