Ryanair i endnu en øv-sag: Ransages og efterforskes i Tyskland

Anklagemyndighederne i Tyskland efterforsker Ryanairs specialle kontrakter.
Ryanair led for nyligt nederlag i en sag i Italien, og tabte også i den danske arbejdsret. Nu er selskabet røget i problemer med de tyske myndigheder.
Ryanair led for nyligt nederlag i en sag i Italien, og tabte også i den danske arbejdsret. Nu er selskabet røget i problemer med de tyske myndigheder. Scanpix / arkiv

For nylig blev flyselskabet Ryanair dømt til at betale knap 24 millioner kroner til en række medarbejdere i i Italien. Nu er selskabet i myndighedernes søgelys i en ny lignende sag i Tyskland, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge avisen Süddeutsche Zeitung har anklagemyndigheden i byen Koblenz indledt sagen på grund af særlige kontrakter, som betyder, at Ryanair slipper for at betale en række sociale bidrag.

Anklagemyndigheden efterforsker blandt andet piloter udstationeret i Tyskland og har ransaget et personalebureau, som ifølge avisen skulle være britiske Brookfield Aviation

En stor del af piloterne er ikke ansat direkte i Ryanair, men er i stedet registreret som selvstændige med eget firma. Derved slipper Ryanair for at betale syge- og socialforsikring, feriepenge, sygedagpenge og pension.

Over for Fagbladet 3F afviser Ryanair alle anklager:

- Ryanair opererer ikke med såkaldte "tvivlsomme" kontrakter, som det fejlagtigt bliver hævdet af pilotfagforeninger ved vores konkurrerende flyselskaber. Ligesom mange andre flyselskaber (herunder Aer Lingus, EasyJet og Emirates), hyrer Ryanair piloter både som fuldtidsansatte og også som entreprenører, siger communications manager Ronan O'Keefe.

Han oplyser, at han ikke var klar over ransagningen hos Brookfield Aviation.

- Men vi forventer, at alle parter samarbejder fuldt ud med de relevante myndigheder. Vi kræver, at alle parter fuldt ud overholder sociale forsikrings- og skattemæssige forpligtelser og er overbeviste om, at Brookfield gør det, siger Ronan O'Keefe fra Ryanair.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.