Ryanair: EU skal banke danske kommuner på plads

Ryanair har i dag valgt at indgive en klage til EU-Kommissionen. De klager over en række danske kommuner.
Det irske lavprisselskab Ryanair klager til EU-kommissionen over en række danske kommuner.
Det irske lavprisselskab Ryanair klager til EU-kommissionen over en række danske kommuner. Foto: Scanpix

Det irske lavprisselskab Ryanair klager til EU-kommissionen over en række danske kommuner, som har meldt ud, at de ikke vil lade deres ansatte benytte selskabet.

Det oplyser de i dag i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen henviser de blandt andet til udmeldingen fra Københavns overborgmester, Frank Jensen, der for nylig udtalte i Berlingske, at kommunens 45.000 ansatte ikke må benytte Ryanair i embedsmedfør.

En udmelding, der kommer i kølvandet på lignende udmeldinger fra andre kommuner, fordi Ryanair nægter at tegne overenskomst med sine ansatte.

Ringe løn?

- Borgmestrene i København og Albertslund kommuner bryder EU-retten ved at forbyde deres ansatte at vælge Ryanair, udtaler Ryanairs kommunikationschef, Robin Kiely, i pressemeddelelsen.

Derfor opfordrer de EU-Kommissionen til at se nærmere på sagen, og - som de udtrykker det - "hurtigst muligt indlede sag mod Danmark".

Avisen.dk har de seneste måneder fortalt om de ringe vilkår, som personalet hos Ryanair arbejder under. Blandt andet viser en af de kontrakter, som stewardesserne, der skulle bemande ruterne til og fra København, blev tilbudt, at der ingen løn var under sygdom, at de selv skulle have madpakke med, og at de skulle arbejde for 125 kroner i timen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.