Ryanair er upopulær hos kunderne: Danskerne klager i stor stil

I de sidste par måneder har mange danskere været så sure over den behandling, de har fået fra Ryanair, at de er røget til tasterne for at sende en klage.
Flere danskere har klaget over Ryan Air, fordi de er sure over, at flyselskabet ikke tilbyder nye flybilletter, når de selv aflyser afgange.
Flere danskere har klaget over Ryan Air, fordi de er sure over, at flyselskabet ikke tilbyder nye flybilletter, når de selv aflyser afgange. Foto: Scanpix

Ryanair valgte i juli at lukke sin Base i Billund.

Det var lig med stribevis af aflyste flyafgange, hvilket sendte mange af de kunder, der allerede havde billet til en tur med lavprisselskabet, op i det røde felt.

Kunderne blev især gale, fordi de ikke fik nye billetter fra Ryanair. Ifølge EU-lovgivningen er selskabet ellers forpligtet til at erstatte billetten. Det skriver Jyllands Posten.

Usædvanligt mange klager

Den manglende service er uacceptabel, mener en del Ryanair-kunder. Og der er i alt 19 kunder, der har sendt en klage til Forbruger Europa.

Og det er sjældent, at der kommer 19 klager over det samme selskab inden for en så kort periode, fortæller Lars Arent, der er chef for Forbruger Europas danske center til Jyllands Posten.

Almindeligvis får Forbruger Europa kun få klager over Ryanair i løbet af en sommer.

Vil have nye billetter

Der er et tydeligt mønster i, hvad kunderne er utilfredse med.

- Alle de klager, vi har fået, handler om de samme problematikker, hvor forbrugerne mener, at de har krav på erstatning, fordi de har måttet købe nye billetter. Ryanair har i udgangspunkt sagt til dem, at de kun kan få pengene for flybilletterne tilbage, siger Lars Arent til Jyllands Posten.

Men de 19 klager er formodentligt kun toppen af isbjerget, mener Lars Arent.

Han vurderer, at der er langt flere danskere, end dem, der har klaget, som er vrede over Ryan Airs aflyste afgange.

Forbruger Europa prøver nu at få Ryanair til at betale pengene tilbage til de kunder, der har klaget.

Læs Avisen.dk's dækning af Ryanair-sagen her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.