RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair: Dansk afgørelse er "absurd" og "bizar"

Irske Ryanair er ikke tilfredse med, at den danske fagbevægelse i dag i Arbejdsretten har fået lov til at starte en konflikt mod selskabet.
Ryanair har siden den 18. marts fløjet fra Københavns Lufthavn. I dag har Arbejdsretten afgjort, at fagbevægelsen må føre en konflikt mod lavprisselskabet, som nægter at tegne overenskomster for de ansatte.
Ryanair har siden den 18. marts fløjet fra Københavns Lufthavn. I dag har Arbejdsretten afgjort, at fagbevægelsen må føre en konflikt mod lavprisselskabet, som nægter at tegne overenskomster for de ansatte. Foto: Arkiv/Scanpix

Det irske luftfartsselskab Ryanair beklager, at Arbejdsretten i dag har givet fagbevægelsen lov til at føre en konflikt og blokade mod lavprisselskabet, hvis de ikke tegner overenskomst for deres ansatte.

Ryanair kalder i en pressemeddelelse blandt andet afgørelsen i den danske Arbejdsret for "bizar". Samtidig har Ryanair klaget til Arbejdsretten, fordi selskabet mener, at en blokade vil gå ud over sikkerheden.

"Det er absurd, at danske fagforeninger vil tvinge kollektive aftaler ned over hovedet på irsk personale, som bruger mindre end to procent af deres arbejdstid i Danmark," siger Robin Kiely, kommunikationschef i Ryanair, i pressemeddelelsen.

Flyvebranchens Personale Union kan nu varsle en ny blokade mod Ryanair, og samtidig beder hovedorganisationen LO de andre fagforbund om at gå i sympatikonflikt.

Det afgørende i tvisten mellem Ryanair og de danske fagforeninger har været, at Ryanair vil etablere base for nogle af selskabets fly i Københavns Lufthavn. Det betyder, at flyene og personalet starter og slutter dagen i Danmark.

Ryanair havde sin første afgang fra København den 18. marts i år, og har planer om at komme op på 12 ruter. Ind til videre har kun et enkelt af Ryanairs fly base i København.

"Vi vil fortsat have 12 ruter til eller fra København, men på fly med base uden for Danmark, da vi er opsat på at øge den danske turisme og skabe job i en tid, hvor SAS skærer ned på stillinger og lønninger," siger Robin Kiely i pressemeddelelsen.

Ryanair forventer at kunne bringe to millioner passagerer gennem Københavns Lufthavn og på den måde skabe 2.000 job.

Det kontroversielle flyselskab har fløjet fra Billund siden 2006.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.