Ryanair-chef: Vi er et irsk selskab under irsk lov

Ryanairs HR-chef Eddie Wilson forklarede under vidneafhøringen, at alle beslutninger bliver truffet i Dublin.
Eddie Wilson (Edward Wilson), personaledirektør, Ryanair. Mandag gennemførtes den endelige behandling i Arbejdsretten i København af, om fagbevægelsen må indlede en sympatikonflikt mod flyselskabet Ryanair, som i marts åbnede i Københavns Lufthavn. Hvis det irske selskab ikke indgår overenskomst inden denne dag, kan det betyde, at hvis fagbevægelsen får tilladelse til at gå i konflikt, kan Ryanair ikke flyve til og fra København. Ritzau.
Eddie Wilson (Edward Wilson), personaledirektør, Ryanair. Mandag gennemførtes den endelige behandling i Arbejdsretten i København af, om fagbevægelsen må indlede en sympatikonflikt mod flyselskabet Ryanair, som i marts åbnede i Københavns Lufthavn. Hvis det irske selskab ikke indgår overenskomst inden denne dag, kan det betyde, at hvis fagbevægelsen får tilladelse til at gå i konflikt, kan Ryanair ikke flyve til og fra København. Ritzau. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Han lignede en mand, der ikke rigtigt gad sidde der. Og ifølge Eddie Wilson, HR-chef i luftfartsselskabet Ryanair, er der heller ingen grund til, at han skulle tilbringe sin mandag eftermiddag i Arbejdsretten.

Her blev han afhørt som vidne i hovedforhandlingen i sagen mellem fagbevægelsen og Ryanair.

En sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse har lov til at føre konflikt i protest mod, at Ryanair ikke vil tegne dansk overenskomst.

Men spørgsmålet er irrelevant, mener Wilson, for Ryanair er et irsk selskab, der opererer under irsk lovgivning.

- Vi har ingen ledelsesfunktioner på vores base i København. Vi har bare en supervisor, der skal sørge for, at manualerne bliver fulgt og reglerne overholdt.

Samtidig hævdede han, at Ryanair har fået lignende sager rundt omkring i Europa afvist med baggrund i, at de skal behandles ved en irsk domstol. Og i Irland har man Højesterets ord for, at Ryanair-modellen er lovlig.

Eddie Wilson slog i sin vidneforklaring også fast, at Ryanair ikke har noget imod, at deres ansatte er medlem af fagforeninger.

- Det gør jeg meget ud af at fortælle vores nyansatte. Forfatningen siger også, at de har lov til at melde sig ind. Men når det gælder løn og arbejdsvilkår foretrækker vi at forhandle overenskomst på vores egen måde, sagde han.

Forhandlingen var planlagt til at slutte 21.30, men tidsplanen er skredet. Det er langt fra sikkert, at der falder en afgørelse mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.