RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ryanair angriber Frank Jensen: Ond som berygtet dronning

”Nej tak, Frank”, lyder det i et nyt, spydigt angreb på Københavns overborgmester på det sociale medie Twitter.
”Her er de billige billetter, som Københavns 'overklasse'-borgmester ikke vil have dig til at booke," skriver Ryanair i opslaget
”Her er de billige billetter, som Københavns 'overklasse'-borgmester ikke vil have dig til at booke," skriver Ryanair i opslaget Foto: Torkil Adsersen/arkiv/Scanpix

Hvis man lægger sig ud med Ryanair, kan man meget vel vente at få tilbage.

Efter Frank Jensen (S) for nogle dage siden gjorde det klart, at ansatte i København har forbud mod at flyve med lavprisselskabet Ryanair, er den irske virksomhed således nu ude med hånlig kritik af overborgmesteren i København.

I et opslag på Ryanairs egen profil på det sociale medie Twitter skriver man spydigt:

”Not thanks, Frank (nej tak, Frank, red.).”

”Her er de billige billetter, som Københavns 'overklasse'-borgmester ikke vil have dig til at booke.”

Teksten er fulgt op med en prissammenligning af billetter til europæiske storbyer med henholdsvis SAS og Ryanair.

Led, fransk dronning

Ovenover er Frank Jensens ansigt sat ovenpå et billede af den berygtede, franske dronning Marie-Antoinette, som i 1700-tallet fortalte landets fattige og sultne bønder, at de bare kunne spise kage, når nu de ikke havde mere brød.

I to talebobler ved siden af Frank Jensens hoved sammenligner Ryanair socialdemokraten med den franske dronning:

”Lad dem få kage” og ”Lad dem betale for de dyre billetter.”

I lørdags kunne Berlingske fortælle, at Frank Jensen havde dikteret, at medarbejderne i Københavns Kommune ikke må flyve med Ryanair, der nægter at tegne overenskomst med sine ansatte.

"Noget svineri"

Det har vakt protester fra fagbevægelsen, ligesom flere andre kommuner har protesteret mod brugen af lavprisselskabet. Det var Ryanairs løn- og ansættelsesforhold, som ifølge overborgmesteren diskvalificerer flyselskabet fra at handle med kommunen.

- Social dumping er noget svineri, som vi slår hårdt ned på her i København. Derfor stiller vi krav til alle, der vil levere til kommunen, herunder sælge os en flybillet, om at de skal tilbyde deres ansatte ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Sag i Arbejdsretten

- Dermed har vi allerede et forbud mod at flyve med Ryanair. For vores regler betyder, at vi ikke indgår kontrakter eller køber varer af leverandører, som ikke giver ordentlig løn, skriver Frank Jensen i en e-mail ifølge Berlingske.

Det var i marts i år, at irske Ryanair begyndte at flyve fra København. Ud over protester fra den danske fagbevægelse og flere kommuner har der også været aktioner fra ansatte i lufthavnen.
Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.