Ryanair aflyser 250 afgange: Flyveledere strejker i Frankrig

Franske flyveledere strejker og det lammer flytrafikken i hele Frankrig. Ryanair og Easyjet aflyser flere fly.
ARKIVFOTO: Det er tomt i kontroltårnene i Frankrig. Og det huer ikke Ryanair: - Det er urimeligt, at tusindvis af europæiske rejsende igen bliver forstyrret af et lille antal franske flyvelederes egoistiske handlinger, lyder det fra Ryanair.
ARKIVFOTO: Det er tomt i kontroltårnene i Frankrig. Og det huer ikke Ryanair: - Det er urimeligt, at tusindvis af europæiske rejsende igen bliver forstyrret af et lille antal franske flyvelederes egoistiske handlinger, lyder det fra Ryanair. AFP/Scanpix

Frankrigs største fagforening, SNCTA, og de franske flyveledere har onsdag morgen klokken 06.00 indledt en strejke i protest mod, at medlemmernes pensionsalder er steget med to år til 59.

Det har medført rejsekaos i hele Frankrig, hvor 40 procent af alle fly til og fra landet vil blive aflyst. Indtil videre har lavprisselskabet Ryanair oplyst, at 250 flyafgange er aflyst.

Det skriver BBC.

Også Easyjet har aflyst 118 afgange.

Ryanair forklarer i en pressemeddelelse, at de beklager over for deres kunder.

- Det er urimeligt, at tusindvis af europæiske rejsende igen bliver forstyrret af et lille antal franske flyvelederes egoistiske handlinger, lyder det fra Ryanair.

Strejken kan ende med at få betydning for passagerer, der skal med fly fra Danmark.

Ifølge standby.dk vil det primært være franske indenrigs flyvninger samt flyvninger inden for Europa, der bliver ramt af aflysninger.

Men strejken kan også berøre flyvninger, der blot skal passere fransk luftrum - som for fra København til Spanien.

Fra Københavns Lufthavn oplyser kommunikationsrådgiver Lea Sørensen Holm, at den franske strejke kan ende med at få betydning for passagerer, der skal rejse herfra.

- Det er klart, at det nok ikke vil kunne undgås, at det i hvert fald påvirker de flyvninger, der går fra København og hen over det område, hvor der strejkes, siger hun til Ritzau.

Ifølge kommunikationsrådgiveren er det onsdag morgen endnu for tidligt at give en status på, hvor mange flyvninger der vil kunne være tale om.

Hun opfordrer dog passagerne til at holde sig orienteret med deres flyselskab og holde øje med Københavns Lufthavns hjemmeside.

Onsdag har Spies' eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, afgange fra både Billund og København til Las Palmas på Gran Canaria.

Op mod 1000 danske gæster skal transporteres til og fra den kanariske ø, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

- Dagens fly vil normalt passere gennem det strejkeramte franske luftrum, men i købet af natten er det lykkedes flyselskabet at få nye luftveje uden om det luftrum, som de franske flyveledere normalt kontrollerer.

- Flyene forventes at afgå på tid og ankomme til Gran Canaria med højst 10-15 minutters forsinkelse på grund af den længere flyvetid, siger flyselskabets kommunikationschef, Torben Andersen.

Ifølge standby.dk regnes det franske luftrum for Europas travleste med i snit 8000 flyvninger om dagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.