Rwandisk FN-soldat dræber fire kolleger

Der kan ligge terrorhandling eller psykisk sygdom bag soldats drab på fire andre FN-soldater, siger Rwanda.
Soldater fra Frankrig og Rwanda inspicerer våben, der er efterladt af en muslimsk milits i Bangui sidste år. De udenlandske soldater blev sat ind mod Seleka-militsen, der dræbte og torterede civile. (Arkivfoto)
Soldater fra Frankrig og Rwanda inspicerer våben, der er efterladt af en muslimsk milits i Bangui sidste år. De udenlandske soldater blev sat ind mod Seleka-militsen, der dræbte og torterede civile. (Arkivfoto) Foto: Jerome Delay/AP

En rwandisk soldat, som gjorde tjeneste i FN's fredsbevarende mission i Den Centralafrikanske Republik, skød og dræbte lørdag fire andre FN-soldater fra Rwanda og sårede yderligere otte.

Derpå rettede han sit våben mod sig selv og begik selvmord.

Det oplyser Rwandas forsvarsministerium i en meddelelse om det blodige skyderi.

- Efterforskningen er omgående indledt for at fastslå motivet bag dette afskyelige skyderi, siger brigadegeneral Joseph Nzabamwita, der er talsmand for ministeriet.

- Vi har en mistanke om terrorisme, men udelukker ikke, at en psykisk lidelse kan være årsagen, siger han.

Skyderiet fandt sted lørdag morgen klokken 05.45 i den rwandiske bataljons hovedkvarter i Bangui, som er hovedstad i Den Centralafrikanske Republik.

De sårede soldater er sendt til behandling på et hospital i Bangui.

Den Centralafrikanske Republik sank ned i kaos i marts 2013, da den overvejende muslimske Seleka-milits tog magten. Det udløste hævnangreb fra kristne militser, der sendte titusinder af muslimer på flugt fra den sydlige del af landet.

FN-missionen i Den Centralafrikanske Republik (Minusca) blev indsat for at hjælpe med at sikre stabilitet i landet under en midlertidig regering.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.