Russisk lukning af LinkedIn bekymrer amerikanerne

Ruslands beslutning om at lukke for LinkedIn følges nøje på den amerikanske ambassade i Moskva.
Den russiske præsident, Vladimir Putin, spiller med musklerne over for LinkedIn. Han vil ikke acceptere, at oplysninger om russiske statsborgere gemmes på servere uden for landet.
Den russiske præsident, Vladimir Putin, spiller med musklerne over for LinkedIn. Han vil ikke acceptere, at oplysninger om russiske statsborgere gemmes på servere uden for landet. Foto: Sergei Karpukhin/Reuters

Det skaber bekymring på den amerikanske ambassade i Moskva, at Rusland har besluttet at lukke ned for den amerikanske hjemmeside LinkedIn.

Lukningen af LinkedIn sker ifølge russerne, fordi oplysninger og persondata om russiske statsborgere ligger på servere uden for Rusland.

- Denne beslutning er den første af sin slags og skaber en bekymring for, at denne beslutning kan blive brugt som begrundelse til fremover at lukke hjemmesider, siger talspersonen fra ambassaden Maria Olson.

Beslutningen om at lukke det sociale netværk LinkedIn er den første, siden en ny lov blev indført i landet.

Rusland mener, at det vil skabe større sikkerhed for landets borgere, hvis oplysningerne er placeret i landet.

- USA er dybt bekymret over den russiske beslutning om at blokere adgangen til LinkedIn, skriver ambassaden i Moskva til Reuters.

Mere end seks millioner russere har en profil på LinkedIn, der har været i et juridisk slagsmål ved de russiske domstole om netop denne problematik.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.