Ruslands landstræner kvitter jobbet efter EM-fiasko

Leonid Slutsky nåede under et år i spidsen for Ruslands landshold. Han siger op efter 0-3-nederlaget til Wales
Ruslands landstræner i fodbold, Leonid Slutsky, trækker sig efter holdets fiasko ved EM i Frankrig.
Ruslands landstræner i fodbold, Leonid Slutsky, trækker sig efter holdets fiasko ved EM i Frankrig. Foto: Thanassis Stavrakis/AP

Rusland fik kun et enkelt point ved EM i fodbold i tre kampe, og efter holdets 0-3-nederlag til Wales mandag aften smed landstræner Leonid Slutsky håndklædet i ringen.

- Efter en turnering som denne har man brug for en ny mand til at stå i spidsen for holdet under store mesterskaber, siger Slutsky på et pressemøde.

Adspurgt om, hvad Rusland behøver for at klare sig bedre ved VM på hjemmebane om to år, gjorde Slutsky sin opsigelse endnu tydeligere.

- Først og fremmest er der brug for en ny træner.

- Jeg tager fuldt ansvar. Jeg havde tid til at forberede mig og finde de rigtige spillere, men vi var ikke i stand til at få succes, siger den afgående landstræner.

Han overtog landstrænerjobbet fra Fabio Capello i august 2015. Trods opsigelsen er han ikke jobløs, da han fortsat er cheftræner for de russiske mestre, CSKA Moskva.

Ruslands eneste point kom i holdets første kamp, da man via en scoring i overtiden sikrede 1-1 mod England. Siden fulgte et 1-2-nederlag til Slovakiet og altså 0-3-nederlaget til Wales.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.