Rusland: Amerikanske soldater er i Østukraine

Talsmand i Moskva siger, at amerikanske soldater træner soldater i Ukraines kampzone.
Arkivfoto. Ifølge det russiske forsvarsministerium befinder amerikanske soldater sig i det østlige Ukraine.
Arkivfoto. Ifølge det russiske forsvarsministerium befinder amerikanske soldater sig i det østlige Ukraine. Foto: DAVID MORRIS/AP

Amerikanske soldater befinder sig i konfliktområdet i det østlige Ukraine, hvor de træner ukrainske soldater.

Det siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium til nyhedsbureauet Interfax.

Onsdag beskyldte USA Rusland for at være i gang med at opføre et luftforsvarssystem i Østukraine og at træne prorussiske oprørere i strid med Minsk-aftalen, der førte til en våbenhvile.

Talsmanden for forsvarsministeriet i Moskva, Igor Konasjenkov, siger, at de amerikanske soldater ikke kun opholder sig i det vestlige Ukraine, som det er blevet vist på ukrainsk tv.

De befinder sig også direkte i kampzonen omkring Marjupol, Severodonetsk, Artjomovsk og Volnovakha i det østlige Ukraine.

Han afviser kategorisk den amerikanske beskyldning om, at Rusland har opstillet flere luftforsvarssystemer i Østukraine og retter kritikken mod talskvinden for det amerikanske udenrigsministerium, Marie Harf.

- Kommentaren fra udenrigsministeriets Marie Harf bærer præg af en slående mangel på kompetence, siger han.

Den amerikanske ambassadør i Ukraine, Geoffrey Pyatt, afviser på Twitter beskyldningerne om amerikanske soldater i Østukraine.

I sidste uge ankom cirka 300 amerikanske faldskærmssoldater til Ukraine, og de har til opgave at træne den ukrainske nationalgarde i den vestlige by Lviv.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.