Rusland afviser: Slet ikke tæt på ulykke

Dansk passagerfly og russisk fly var på intet tidspunkt tættere end 70 kilometer på hinanden, siger talsmand.
Passagererne i et fly fra Cimber Air, der fredag var på vej fra København til polske Poznan, mærkede intet til, at flyet blev nødt til at ændre kurs for at undgå en kollision med et russisk militærfly, lyder det fra Cimber.
Passagererne i et fly fra Cimber Air, der fredag var på vej fra København til polske Poznan, mærkede intet til, at flyet blev nødt til at ændre kurs for at undgå en kollision med et russisk militærfly, lyder det fra Cimber. Foto: KIM AGERSTEN/POLFOTO

Et russisk militærfly var slet ikke i nærheden af en kollision med et dansk passagerfly fredag, slår det russiske forsvarsministerium fast i en reaktion på historier i skandinaviske medier de seneste dage.

Ruslands forsvarsministerium skriver ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass i en pressemeddelelse, at kampflyet på intet tidspunkt var tættere end 70 kilometer af Cimber-flyets rute.

- Der var ingen forudsætninger for en ulykke med et russisk kampfly i internationalt luftrum over Østersøen fredag 12. december, siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium Igor Konasjenkov.

- Flyvningen skete i fuldstændig overensstemmelse med internationale regler, ingen landegrænser blev krænket, og den forløb på sikker afstand af ruter for civil flytrafik, siger talsmanden.

Hændelsen kom til offentlighedens kendskab lørdag, da det svenske forsvar beskrev den i de svenske medier.

Svenske myndigheder har rapporteret, at hændelsen var tæt på at kunne være ført til en kollision.

Ifølge det danske forsvarsministerium havde det danske afvisningsberedskab tidligere identificeret og fulgt det russiske militærfly, og rapporteret tilstedeværelsen til de danske civile flyvekontrolmyndigheder.

- Jeg er i tæt kontakt med den svenske forsvarsminister, og det danske og svenske forsvar og de civile myndigheder arbejder sammen omkring den konkrete hændelse og flysikkerheden i Østersø-området, siger Nicolai Wammen (S) i e-mail.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.