Rumkaptajn melder fra Sojus: Andreas har sovet godt

De tre astronauter har sovet godt og gør klar til at spise frokost, lyder det fra Sojus i rummet.

Den danske astronaut Andreas Mogensen og hans to medpassagerer på det russiske rumfartøj Sojus har sovet godt og er ved godt mod på andendagen af deres mission til rumstationen ISS.

Rumfartøjets kaptajn, russeren Sergei Volkov, var torsdag morgen i radiokontakt med kontrolcentret i Moskva, og meldingen var alt godt, oplyser det europæiske rumagentur, European Space Station (ESA), på en blog om missionen Iriss.

- Sergei, som er på sin tredje tur i en Sojus, talte på vegne af de tre, og meldingen lyder, at de har sovet godt og er i god form og meget glade, lyder det fra ESA.

Næste punkt på programmet torsdag er et måltid mad og en lur for de tre astronauter, som skal spise og sove på helt fastlagte tidspunkter undervejs.

- Holdet skal spise deres forkost, som Aidyn Aimbetov var ved at forberede, mens Sergei talte i radioen. De skal efter planen hvile sig klokken 11:00 GMT (klokken 13 dansk tid, red.), skriver ESA.

Den erfarne russiske rumkaptajn er øvrigt svært tilfreds med temperaturen om bord på Sojus TMA-18M.

Sergei Volkov har haft lidt problemer med at holde varmen på sine to første ture i rummet, men temperaturen på rumfartøjet Sojus er denne gang "meget behagelig", lyder det ifølge ESA fra kaptajnen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.