Rumæner anholdt for sexovergreb mod kvinder

Københavns Politi er på vej med et gennembrud i sagen om den formodede sexkrænker i København
- Vi er ret sikre på, at han står bag mindst en til af de andre sager, siger vicepolitinspektør Jens Møller Jensen til DR Nyheder.
- Vi er ret sikre på, at han står bag mindst en til af de andre sager, siger vicepolitinspektør Jens Møller Jensen til DR Nyheder. Foto: Københavns Politi

Han har overfaldet flere kvinder i København i den seneste tid, men nu er den mistænkte sexkrænker blevet anholdt.

Det fortæller København Politi til DR Nyheder.

En rumænsk mand er således blevet anholdt, og han menes at stå bag to af de syv overgreb, som blev anmeldt natten til lørdag. Han mistænkes dog også for at stå bag ti overgreb på Nørrebro og Østerbro i København, som fredag fik politiet til at advare mod manden.

- Vi er ret sikre på, at han står bag mindst en til af de andre sager, siger vicepolitinspektør Jens Møller Jensen til DR Nyheder.

Rumæneren blev anholdt kort efter et af overgrebene havde fundet sted, og manden er nu varetægtsfængslet i ti dage.

Københavns Politi fortæller, at gerningsmanden har fulgt efter kvinderne i det skjulte. De fleste gange om natten mellem klokken 02.00 – 06.00, men i et enkelt tilfælde også om aftenen klokken 22.00. I flere af sagerne har gerningsmanden været på en cykel eller er set køre væk på en cykel.

Københavns Politi oplyser, at gerningsmanden i to af tilfældene har kontaktet kvinderne på åben gade, men i de øvrige tilfælde er han fulgt efter dem helt hen til deres opgangsdør, eller hvis muligt, helt med op til døren ind til kvindernes lejlighed. Når kvinderne låste sig ind i deres lejlighed, skubbede gerningsmanden dem efterfølgende helt ind i lejligheden, hvor han straks omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.