Royalt raseri: Tv bøjer sig for sure svenskere

SVT droppede at transmittere prins Nicolas' dåb, men da konkurrent-kanalen ville vise begivenheden, fortrød den svenske tv-station.
Lille prins Nicolas har skabt stor palaver hos vores svenske naboer "hinsidan".
Lille prins Nicolas har skabt stor palaver hos vores svenske naboer "hinsidan". Foto: Jonas Ekstromer/AP

Svenskerne kan nu trygt slænge sig i sofaen, når lille prins Nicolas skal døbes søndag den 11. oktober.

SVT droppede ellers oprindeligt at vise den royale begivenhed grundet "andre prioriteringer", men da den konkurrerende kanal, TV4, viste interesse for at transmittere dåben i stedet for, fortrød den svenske tv-station beslutningen.

Det skriver avisen Expressen.

- Vi har lyttet til seerne, og mange har udtrykt ønske om at se dåben, og derfor vælger vi nu at sende ceremonien fra Drottningholms Slotskirke, og det er vi glade for, siger Clara Mannheimer, der er chef for programlægningen af kulturarrangementer på SVT.

- Det bliver en mindre omfattende transmission, hvor der ikke vil være optakt inden og heller ikke et program efter dåben, men der kommer til at være royale eksperter, der kommenterer dåben under selve ceremonien - og vi vil stadig vise dåben i forbindelse med den royale årskavalkade, tilføjer Mannheimer.

Svensk tv har tidligere fulgt kongefamilien til bryllupper, begravelser og barnedåb, men cuttet fik vores naboer "hinsidan" til at rase over beslutningen, som ville være første gang i 39 år, at svensk tv slukkede for signalet.

- Vi har foretaget en vurdering og er kommet frem til, at vi ikke vil sende direkte fra begivenheden. Alle beslutninger har en økonomisk dimension, men i dette tilfælde var det ikke afgørende for os, lød forklaringen ellers fra SVT tidligere på måneden.

Prins Nicolas Paul Gustaf blev født den 15. juni af prinsesse Madeleine, som fik den royale rolling med gemalen Christopher O'Neill. I forvejen er parret forældre til prinsesse Leonore på et år og 10 måneder.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.