Royalt par skal sove på terrorhotel

Prins William og hertuginde Kate skal overnatte på et indisk hotel, der i 2008 blev ramt af et blodigt terrorangreb.
Prins William og Kate besøger snart Indien og Bhutan for første gang.
Prins William og Kate besøger snart Indien og Bhutan for første gang. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Prins William og hertuginde Kate vil vise deres solidaritet med Indien ved at overnatte på et hotel i Mumbai, der i 2008 var udsat for et voldsomt terrorangreb. Det skriver Daily Express.

Mumbai blev 2008 ramt af en række koordinerede angreb mod millionbyens jernbane og flere luksushoteller, der sammenlagt varede fire dage. Efterfølgende tog den militante organisation Lashar-e-Taiba fra Pakistan skylden for de blodige handlinger, som kostede 164 civile og 9 terrorister livet.

Det royale par følger dermed i fodsporene på prins Charles og præsident Barack Obama, som også har sovet på hotellet under besøg i landet.

Prins William og Kate besøger Mumbai som en del af parrets første rejse til Indien, der er det mest folkerige land i sammenslutningen Commonwealth of Nations, som overvejende består af Storbritannien og dets tidligere kolonier.

En talsperson for det royale par fortalte på en pressekonference, at hotellet siden angrebet er blevet et symbol for modstanden mod terrorisme.

- Taj-hotellet var en af scenerne, hvor terrorangrebet udspillede sig i Mumbai i 2008, og i dag er det et ikonisk symbol på byens modstandskraft og styrke. Historierne om medarbejdernes mod og dedikation er nu kendt over hele verden.

- Når de (hertuginde Kate og prins William, red.) ankommer, vil de placere en krans inde i hotellet og møde de medarbejdere, der hjalp med at beskytte gæsterne under angrebet, fortalte han.

Det royale par vil samlet set være bortrejst i en uge, og ud over Indien lægger de vejen forbi det lille kongerige Bhutan i Himalaya-bjergene.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.