Royalt indblik: Sådan er dronningen privat

Prins Charles og prins William røber private sider af dronning Elizabeth i forordet på en kommende biografi om den britiske monark.
Dronningen er en fantastisk mormor og oldemor, skriver hendes søn, prins Charles, og hendes barnebarn, prins William.
Dronningen er en fantastisk mormor og oldemor, skriver hendes søn, prins Charles, og hendes barnebarn, prins William. Foto: Gero Breloer/AP

Normalt holder de kongelige på etikken, når de bukker, nejer og kindkysser.

Men bag diademerne og de årelange traditioner optræder Storbritanniens 89-årige dronning Elizabeth også på mere slap line.

Det afslører hendes søn og barnebarn, prins Charles og prins William, i et forord til den kommende biografi "Elizabeth II: The Steadfast", som er skrevet af Storbritanniens forhenværende udenrigsminister Douglas Hurd.

- Fra et personligt synspunkt er jeg privilegeret over at se den private side af dronningen og også at se hende som bedstemor og oldemor, skriver prins Charles og uddyber:

- Dronningens venlighed, sans for humor, hendes medfødte ro og perspektiv, hendes kærlighed til familien og hjemmet er alt sammen egenskaber, jeg oplever helt tæt på, afslører den 66-årige fremtidige konge, mens prins William skriver:

- Efter næsten 90 år befinder vi os i en verden, der har ændret sig dramatisk og til næsten ukendelighed i forhold til den verden, dronningen blev født ind i, men hvor vigtigheden af familie, forpligtelser og medfølelse stadig er den samme, lyder det fra dronningens 33-årige barnebarn, der roser sin royale mormor:

- Jeg tror, jeg taler for hele min generations vegne, når jeg siger, at eksemplet og kontinuiteten, som dronningen er og har, er ikke kun en sjældenhed blandt ledere, men også en stor kilde til stolthed og tryghed, skriver prins William.

- Dronningen har vist os alle, at vi trygt kan favne fremtiden uden at kompromittere de ting, som er vigtige.

Den 9. september slår dronning Elizabeth rekorden som verdens længst siddende regent, når hun runder hele 23.227 dage på tronen, eller hvad der svarer til 63 år og 217 dage. Hun slår dermed dronning Victorias hidtidige rekord.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.