Royalt besøg giver japanere fan-feber

Prins William landede i dag i Japan, hvor han blev mødt af hundrede fans. På søndag går turen videre til Kina.
Prins William blev mødt af flere hundrede fans, da han landede i den japanske lufthavn.
Prins William blev mødt af flere hundrede fans, da han landede i den japanske lufthavn. Foto: Eugene Hoshiko/AP

Japan fik torsdag royalt besøg, da Prins William landede i en japansk lufthavn. Her blev han mødt af flere hundrede fans. Det skriver Daily Mail.

Besøget i Japan er en del af en syvdages rejse, der også vil bringe prinsen til Kina. Han skal blandt andet besøge byerne Tokyo, Beijing og Shanghai. Hertuginde Kate, der er gravid med parrets andet barn, er blevet hjemme i England.

Det er prinsens første besøg i Japan, og lige efter hans ankomst gik han om bord på en båd sammen med Tokyos guvernør Yoichi Masuzoem. William blev sejlet ud til den plads, hvor Japan i 2020 skal afholde OL. Herefter gik turen til en traditionel teceremoni i en japansk have.

Fredag skal prinsen møde kejser Akihito og kejserinde Michiko af Tokyo. På lørdag skal William møde overlevende efter tsunamien i 2011. Her kommer prinsen også forbi byen Fukushima, som i forbindelse med tsunamien blev ramt af en atomkatastrofe.

Sidste gang et medlem af den britiske kongefamilie besøgte Japan var i 2008, hvor Prins Williams far, prins Charles og hans kone Camilla besøgte landet. I 1986 besøgte prinsesse Diana også landet for første gang. På det tidspunkt havde "Diana-feberen" også ramt Japan, hvor kvinderne så prinsesse Diana som et stilikon.

På søndag går prins Williams tur videre til Kina. Prinsen skal rejse rundt i landet, hvor han blandt andet skal besøge Den Forbudte By i Beijing og Wild Elephant Valley, der er hjemsted for Kinas sidste vilde elefanter.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.