Royal voksdug redder julen

Der er lagt op til en uformel julefrokost hos prins William og hertuginde Kate, hvor fokus skal være på, at børnene kan være med.
Hertuginde Kate vil holde jul i børnehøjde og sikrer sig, at ungerne ikke kommer galt afsted med de fine royale duge.
Hertuginde Kate vil holde jul i børnehøjde og sikrer sig, at ungerne ikke kommer galt afsted med de fine royale duge. Foto: Jeremy Selwyn/AP

Børn er børn, og selv blandt de kongelige kommer børn med en vis mængde fedtede fingre, væltede kopper og spildte madvarer.

Nu sikrer den britiske hertuginde Kate sig, at ungerne - prins George og prinsesse Charlotte - kan få lov til at spise og spilde til den store guldmedalje, når den royale familie samles i Anmar Hall til jul.

Den britiske avis The Telegraph har spottet hertuginden på vej ud af hendes foretrukne stormagasin med noget så almindeligt som en voksdug under armen.

Der er altså frit slag for toårige prins George, der ikke risikerer at gøre sig upopulær ved at spilde på den fine damask, fordi julen bliver tilpasset hans alder.

Prins William og hertuginde Kate er flere gange blevet rost for deres evne til at forny det britiske kongehus og for at gøre op med nogle af de mere stive og formelle traditioner, og nu gør de det igen ved at holde jul i børnehøjde, hvor den jo ret beset hører til.

Men selv med de mere uformelle rammer om julen er William indstillet på, at det er hårdt for småbørnsforældre at holde jul.

- Jeg tror, at George bliver ellevild i år, fordi han endelig har luret, hvad julen går ud på, fortæller prinsen til Big Issue.

Traditionen tro vil hertugen og hertuginden af Cambridge dog stadig tage i kirke i forbindelse med julen, men det bliver uden børnene, der endnu er for små til at sidde stille i kirken og høre efter. William selv var fire år, før han kom med i kirke til jul for første gang.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.