Royal søn får hadebeskeder efter luksussalg

Marius Borg Høiby, der er norske kronprinsesse Mette-Marits søn fra et tidligere forhold, sælger ud. Kritikere kalder hans smag for dyr.

En rullekuffert fra det eksklusive franske modemærke Louis Vuitton er blandt de ting, man kan købe af kronprinsesse Mette-Marits søn Marius Borg Høiby på den norske pendant til Den Blå Avis, finn.no.

Kufferten er sat til salg for mere end købsprisen - 15.000 danske kroner kostede den fra ny, men Høiby har sat den til salg for knap 16.000 danske kroner, fordi den er udgået og dermed eftertragtet.

Også et ur fra mærket Nixon har tidligere været til salg for 800 danske kroner samt en båd med påhængsmotor fra Suzuki til 9000 danske kroner, skriver norsk SE og HØR.

Salgene har dog vakt stor forargelse hos vores nordiske naboer, der kalder Høibys livsstil for ekstravagant.

Både en norsk samfundsdebattør og et norsk medlem af Europa-Parlamentet har langet ud efter Høibys vaner, men den unge knægt har også modtaget deciderede hadefulde beskeder, og det får nu det norske kongehus til at reagere på personangrebene.

- Folk skal moderere, hvad de får sig selv til at sende til en 19-årig dreng, siger det norske hofs informationschef, Marianne Hagen, til norsk TV 2 og fortsætter:

- Vi vil ikke anmelde de hadefulde beskeder, da vi ikke ser det som hensigtsmæssigt. Marius Borg Høiby giver også udtryk for, at han ikke ønsker sagen drøftet eller fremlagt i medierne.

- Marius har udtrykkeligt anmodet om at undgå at komme i medierne ud over de gange, han er med familien på officielt job, understreger Hagen på vegne af det norske kongehus.

Tidligere har det norske kongehus sagt, at det eneste problem ved Marius Borg Høibys salg af sine brugte ting er, at hans personlige oplysninger som fulde navn, telefonnummer og adresse er oplyst.

- Det er helt normale annoncer for ting, som Marius Borg Høiby ikke længere bruger, så det er godt, at andre kan få glæde af dem, sagde det norske hofs informationschef, Marianne Hagen, i oktober og tilføjede:

- På finn.no kommer den registrerede adresse automatisk op, medmindre man vælger at skjule det - det vil Marius gøre for eftertiden, lyder det.

Kronprinsesse Mette-Marit fik Marius Borg Høiby under et tidligere forhold. Da hun giftede sig med Norges kronprins, Haakon, i 2001, fik sønnike ingen royal titel.

Se annoncen for kufferten her: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=74109406

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.