Royal sammenkomst: Kongelige flokkes til OL

Et utal af verdens royale medlemmer samles til den internationale sportsbegivenhed OL, der i øjeblikket løber af stablen i Rio de Janeiro.
Kronprins Frederik ved dette års OL.
Kronprins Frederik ved dette års OL. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Når den gigantiske sportsbegivenhed OL løber af stablen, er det langt fra kun atleter og sportskommentatorer, som valfarter til den brasilianske by Rio de Janeiro.

Et utal af royale medlemmer fra kongehuse verden over flokkes nemlig i disse dage om de fornemme siddepladser, når konkurrencerne bliver skudt i gang. Fra Danmark har kronprinsparret sammen med prins Joachim og prinsesse Marie deltaget, og de kongelige par var blandt andet med til at overvære åbningsceremonien på det olympiske stadion.

På det sociale medie Instagram har det danske kongehus ivrigt dokumenteret kronprins Frederik og kronprinsesse Marys gøren og laden i det Sydamerikanske land. Senest har kongehuset udgivet et billede på Instagram, hvor man kan se den 48-årige kronprins tage et billede af det danske banelandshold, efter at de modtog bronzemedaljer 12. august.

Den danske kongefamilie er dog langt fra alene til OL i Rio de Janeiro. På tribunepladserne har man blandt andre kunnet spotte prins Albert af Monaco og kong Wilhelm-Alexander fra Holland, og billeder viser, hvordan de lystigt hepper på deres nationale idrætsudøvere.

De olympiske lege har gennem tiden også sat fut i flere royale romancer, da det netop var her, at flere kongelige par mødte hinanden for første gang. Blandt andet var det i 2000 under OL i Sydney, at romancen mellem det danske kronprinspar begyndte at spire.

Se billedet fra Instagram her: https://www.instagram.com/p/BJCtulIgQeo/?taken-by=detdanskekongehus

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.