Royal mors-dag-video viser buttet prins

I det britiske kongehus blev mors-dag markeret med en sort-hvid video af en buttet prins Charles og en ung dronning Elizabeth.
En gammel video af dronning Elizabeth (midten) og prins Charles (til højre) er blevet genudsendt i anledningen af mors-dag. Arkivfoto.
En gammel video af dronning Elizabeth (midten) og prins Charles (til højre) er blevet genudsendt i anledningen af mors-dag. Arkivfoto. Foto: Toby Melville/AP

I anledningen af mors-dag udsendte Clarance House, der er det officielle residenspalæ for britiske prins Charles og hertuginden af Cornwall, søndag en video af en lille prins Charles og en ung dronning Elizabeth, der leger sammen.

Videoen, der er i sort-hvid og fra 1949, viser den dengang 23-årige prinsesse Elizabeth i en privat stund med sin dengang 1-årige søn, prins Charles. De to leger sammen og tumler rundt på sofaen til stor fornøjelse for den lille prins.

Videoklippet af dronning Elizabeth og prins Charles blev første gang vist som en del af dronningens juleudsendelse i 2008 som en hyldest til prins Charles, der dengang fyldte 60 år, skriver The Telegraph.

Og prinsen har siden hen kommenteret på klippet og understreget, hvor meget familien betyder for dronningen.

- Min mor har meget stolthed forbundet med sin familie; fra at være en ung mor i starten af hendes regeringstid til nu at være blevet oldemor to gange, har nu 67-årige prins Charles udtalt.

Dronning Elizabeth er i dag 89-år gammel. Derfor står en større royal fødselsdag for døren, når dronningen den 21. april fylder 90 år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.