Royal kamp mod uhyggelig selvmordsstatistik

Den hyppigste dødsårsag for britiske mænd i alderen 20 til 45 år er selvmord, men den statistik håber prins William og Kate nu at ændre på.
Prins William og hertuginde Kate talte med Johnny Benjamin (anden fra højre), der i 2008 forsøgte at begå selvmord, og hans redningsmand Neil Laybourn (til højre).
Prins William og hertuginde Kate talte med Johnny Benjamin (anden fra højre), der i 2008 forsøgte at begå selvmord, og hans redningsmand Neil Laybourn (til højre). Foto: Toby Melville/AP

Prins William og hertuginde Kate vil nu tage kampen op for at forbedre det mentale helbred hos briterne, og målet er at nedbringe Storbritanniens uhyggelige selvmordsstatistik. Det skriver The Daily Mirror.

Det royale par har netop besøgt St. Thomas Hospital i London, og her hørte de en solstrålehistorie inden for et ellers dunkelt område.

De to mænd, Johnny Benjamin og Neil Laybourn, arbejder i dag sammen om at aftabuisere selvmord, men i 2008 tegnede fremtiden ikke så lys for dem.

Dengang var det nemlig Benjamin, der stod på kanten af en bro for at gøre en ende på sit liv, men Laybourn kom forbi og overtalte ham til at leve videre.

Efter det rørende møde, hvor det royale par også fik fortalt, at fem briter hver dag forsøger at begå selvmord, var prins William også overbevist om, at den skræmmende tendens fortjener mere opmærksomhed.

- Jeg blev blæst væk af statistikken. Mental sundhed er et område, der rummer mange aspekter for os begge to (prins William og hertuginde Kate, red.). Det er et så stort problem, at vi er nødt til at gøre noget ved det, sagde prinsen.

I 2014 begik 6122 mennesker selvmord i Storbritannien ifølge The Daily Mirror, og langt de fleste af dem var mænd. Samme år tog 487 danskere deres eget liv ifølge tal fra dødsårsagsregistret.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.