Royal invitation: Kom med til barnedåb

Prins William og hertuginde Kate har inviteret det britiske befolkning med til prinsesse Charlottes dåb.
Her ses prins William og hertuginde Kate med den nyfødte prinsesse Charlotte uden for St. Mary hospitalet i London.
Her ses prins William og hertuginde Kate med den nyfødte prinsesse Charlotte uden for St. Mary hospitalet i London. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Det er ikke hver dag, at almindelige mennesker får en royal invitation.

Det har den britiske befolkning fået. Prins William og hertuginde Kate har nemlig inviteret offentligheden med til prinsesse Charlottes dåb. Det skriver The Telegraph.

Selve dåben i kirken er forbeholdt familie, venner og andre inviterede gæste, men britiske royalister og andre royale lykønskere er inviteret til at deltage i prinsessens store dag i et område uden for kirken.

- Prinsen og hertuginden er meget taknemmelige for de varme hilsner, de har modtaget siden prinsesse Charlottes fødsel - mange af dem fra lokale mennesker i Norfolk - og de er glade for, at området uden for kirken kan blive åbnet for offentligheden, siger en talsmand fra Kensington Palace.

Det forventes at flere tusinde mennesker vil dukke op og udnytte lejligheden til at få et sjældent glimt af den nyfødte prinsesse og resten af den royale familie før og efter dåben. Et royalt familiemedlem vil dog mangle, da prins Harry har måtte melde afbud til dåben.

Da prinsessens storebror prins George blev døbt, var der ingen adgang for offentligheden.

Prinsessen, der vil blive dømt Charlotte Elizabeth Diana, blev født den 2. maj.

Den royale dåb finder sted den 5. juli i Mary Magdalene-kirken på Sandringham og forrettes af ærkebiskoben af Canterbury.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.