Royal gemal dropper vigtig mærkedag

Prinsesse Madeleines mand, forretningsmanden Christopher O'Neill, har så travlt, at han ikke har tid til Sveriges vigtige nationaldag.
Selv om Christopher O'Neill er gift med en prinsesse, har han ingen royale forpligtelser.
Selv om Christopher O'Neill er gift med en prinsesse, har han ingen royale forpligtelser. Foto: Soren Andersson/AP

Vores svenske naboer "hinsidan" fejrer Sveriges nationaldag lørdag den 6. juni. Dagen er en folkefest, hvor også den kongelige familie har en vigtig rolle i fejringen, fordi der gennem den svenske historie er sket vigtige begivenheder i kongeslægten på den dato.

Men Sveriges nationaldag bliver uden deltagelse af prinsesse Madeleines mand, Christopher O'Neill, der har meldt afbud i sidste øjeblik, meddeler kongehuset.

- Chris O'Neill har et så hektisk arbejdsskema med lange rejser, at han ikke kan deltage. Han er ked af, at han ikke kan være med, lyder det fra hoffets informationschef, Margareta Thorgren, til den svenske avis Expressen.

Afbuddet kommer i en række af frameldinger fra O'Neill, selv om han er selvskrevet på de eksklusive invitationer til det svenske kongehus.

På grund af sit travle arbejdsliv har den 40-årige forretningsmand meldt fra til to fester i forbindelse med Nobel-prisuddelingen, kong Carl Gustafs 69-års fødselsdag og sin svoger prins Carl Philips polterabend, inden prinsens forestående bryllup med Sofia Hellqvist den 13. juni.

Christopher O'Neill valgte efter brylluppet med prinsesse Madeleine i 2013 at beholde sin borgerlige status, så han kunne fortsætte sit arbejde i finansieringsbranchen. Den britiskfødte amerikanske forretningsmand ønskede heller svensk statsborgerskab og har derfor heller ikke nogen royale forpligtelser, selv om han har gift med en prinsesse.

- At fortsætte min karriere er meget vigtigt for mig. Jeg valgte ikke at blive prins, for det ville forhindre mig i at fortsætte med at arbejde, sagde O'Neill i et interview i forbindelse med parrets forlovelse i 2012.

- Selvfølgelig har jeg snakket med Madeleine og kongen og dronningen om det. Det var meget vigtigt for mig at få deres velsignelse, tilføjede han.

32-årige prinsesse Madeleine venter i øjeblikket sit og O'Neills andet barn. De har i forvejen prinsesse Leonore på halvandet år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.