Royal far: Sådan går det med tvillingerne

Monacos fyrst Albert har travlt med at holde styr på sine 11 måneder gamle tvillinger, som er i fuld firspring på kongeslottet.
Fyrsten afslører, at tvillingerne har arvet deres mors interesse for sport.
Fyrsten afslører, at tvillingerne har arvet deres mors interesse for sport. Foto: Sebastien Nogier/AP

Der er fuld fart over feltet hos de 11 måneder gamle, kongelige krudtugler, Gabriella Thérèse Marie og Jacques Honoré Rainier i det lille fyrstedømme Monaco.

Det fortæller tvillingernes stolte far, fyrst Albert, i et nyt interview med mediet Monaco Matin i anledning af den nationale monegaskiske helligdag i morgen, onsdag den 18. november, skriver Hello Magazine.

- Tvillingerne har det rigtig godt. Vi har lige fejret deres 11 måneders dag. De er lige ved at begynde at gå og prøver også på at sige nogle ord, afslører den stolte fyrstefar i interviewet.

- De vil virkelig gerne udtrykke sig og er meget legesyge og nysgerrige, fortæller han videre om sine royale rollinger.

Den 57-årige fyrste mødte den i dag 37-årige sydafrikaner og tidligere olympiske svømmer Charlene Wittstock, da hun deltog i et mesterskab i Monaco, og parret giftede sig efterfølgende under en tredages lang bryllupsfest i 2011.

Sidste jul blev de så forældre til de kongelige krudtugler, som indtil videre har arvet fyrst Alberts frisure og deres mors sporty interesser.

- Tvillingerne er begyndt at se rugby og fodbold i fjernsynet sammen med os, og de er virkelig interesserede i det, fortæller han og lover samtidig også, at det kan være, at befolkningen får lov til at vinke til lille Gabriella og Jacques, når han og fyrstinden hilser på monegaskerne under den nationale helligdag onsdag.

- De kommer muligvis også med ud på balkonen til dagen, hvis ikke det er for koldt, siger fyrsten lovende.

Dagen bliver afholdt anderledes, end den plejer, efter terrormassakrerne i Paris fredag. Fyrsten har aflyst det planlagte fyrværkeri og har beordret, at der skal flages på halvt på alle officielle bygninger.

Det lille fyrstedømme ligger på den franske østkyst, og fransk er ud over monegaskisk landets andet officielle sprog.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.