Royal charmetrold stjæler rampelyset

På spritnye billeder af Sveriges kongefamilie er det lille prins Alexander, som render med al opmærksomheden.
Prins Carl Phillip og prinsesse Sofia blev forældre for første gang 19. april, da sønnen prins Alexander kom til verden.
Prins Carl Phillip og prinsesse Sofia blev forældre for første gang 19. april, da sønnen prins Alexander kom til verden. Foto: Claudio Bresciani/AP

Det kan være en livslang kunst at lære, hvordan man charmerer sine omgivelser.

Sveriges prins Alexander skulle dog kun bruge fire måneder, før han fik helt styr på, hvordan man bedårer de royale fotografer. Det beviser lilleprinsen på spritnye familiebilleder, som det svenske kongehus netop har offentliggjort.

På et af billederne kan man se, hvordan prins Alexander trygt befinder sig i armene på sin storsmilende far, mens prinsesse Sofia fornøjet kigger ind i kameralinsen.

Portrættet af den royale familie er taget i forbindelse med offentliggørelsen af datoen for prins Alexanders dåb. Festdagen løber af stablen den 9. september i Drottningholms slottskyrka i Stockholm, hvorefter den svenske kongefamilie har inviteret til reception og frokost i det private.

De nye billeder af prins Alexander og hans forældre er nogle af de første, som er udgivet, efter den unge prins kom til verden 19. april.

Det svenske folk behøver dog ikke at finde tålmodigheden frem, før de igen kan nyde fotos af lilleprinsen.

I Sverige er det nemlig en tradition, at kongehuset tager officielle billeder på dåbsdagen, hvor den lille prins eller prinsesse ligger i en dekoreret vugge, som har tilhørt landets tidligere konge Karl 15. af Sverige.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.