Roy Hodgson træder tilbage efter engelsk EM-fiasko

Efter fire år i spidsen for det engelske landshold har Roy Hodgson kastet håndklædet i ringen.
Roy Hodgson stopper som engelsk landstræner.
Roy Hodgson stopper som engelsk landstræner. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

England skal på jagt efter en ny landstræner til landets fodboldlandshold.

Mandag aften meddeler Roy Hodgson, at han stopper som landstræner efter 1-2-nederlaget til Island i EM-ottendedelsfinalen.

Hans kontrakt stod til at udløbe efter slutrunden, men han var selv åben for at forlænge aftalen indtil mandagens fiasko.

- Vi skulle alligevel snakke om kontrakt efter denne turnering, men nu er det tid til, at en anden overtager denne gruppe af talentfulde spillere, siger Roy Hodgson på et pressemøde ifølge AFP.

- Jeg ville have elsket at blive i yderligere to år, men jeg er pragmatiker, og jeg ved, at den her branche handler om resultater, siger den afgående landstræner.

68-årige Hodgson blev udpeget som engelsk landstræner kort før EM i 2012, men han nåede ikke at skabe store resultater i sine tre slutrunder i spidsen for England.

I kvalifikationen til EM i Frankrig førte Roy Hodgson ellers England til lutter sejre. Under EM blev den stime brudt i den første kamp, da England unødvendigt lukkede et mål ind i overtiden og måtte nøjes med 1-1 mod Rusland.

Siden fulgte en sejr over Wales, før en remis mod Slovakiet sendte England og Hodgson videre til ottendedelsfinalen som nummer to i gruppen efter Wales.

Tidligere i karrieren har Roy Hodgson blandt andet trænet Liverpool og FC København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.