Roskilde Festival: Vi får dagligt opkald fra bekymrede forældre

På Roskilde Festival oplever man dagligt bekymrede forældre, der ringer, fordi de ikke har hørt fra deres børn.
- Man skal ikke sende sine børn på roskilde festival, hvis man ikke er klar til at lade dem flyve, siger talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde.
- Man skal ikke sende sine børn på roskilde festival, hvis man ikke er klar til at lade dem flyve, siger talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde. Foto: Scanpix / Arkiv

Det kan være svært at være forældre til et ungt menneske, der prøver vingerne af på en af landets store musikfestivaller med alt hvad det indebærer af berusende udskejelser.  

På Roskilde Festival, som kulminerer lørdag nat med blandt andet LCD Soundsystem, MØ og The minds of 99, oplever man dagligt bekymrede forældre, der ringer, fordi de ikke har hørt fra deres børn.

Det fortæller talskvinde for festivallen, Christina Bilde til Avisen.dk.

Men som regel er forældrenes bekymring unødvendig.

- Det kan jo ske, at barnets telefon er gået død, og så ringer der en bekymret far eller mor ind til os. Så plejer vores svar at være: Hvis du ikke har hørt noget, så er der ingen grund til bekymring. Vi lover, du hører noget, hvis det går dårligt. Går det godt, så hygger de sig og har bare glemt at ringe, siger hun.

Forældre vil være tæt på

Mange forældre nøjes imidlertid ikke med at ringe.

- Vi har også forældre, der slår sig ned i camps for at være tæt på børnene. Vi ser lidt en stigning i forældrenes behov for at være tæt på, når børnene er på festival, siger hun.

Roskilde Festival har som sådan ikke nogle gode råd til forældre, som synes det er svært, at deres børn er afsted på festival. Men det kan være en god idé at aftale, at den unge lige sender en sms eller ringer en gang i mellem, siger Christina Bilde.

- Men man skal ikke sende sine børn på roskilde festival, hvis man ikke er klar til at lade dem flyve, tilføjer hun. 

Individuel vurdering

I en undersøgelse udført for Avisen.dk har analyseinstituttet Wilke spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne, hvornår det er ansvarligt, at forældre sender deres børn afsted på festival.

Omtrent halvdelen af de adspurgte svarer, at "det må være op til den unges modenhed" og dermed en vurderingssag for forældrene. Lidt mere end hver tredje mener, at den unge skal være fyldt 18 år, mens små 15 procent vurderer, at det er ok, at sende en 15-årig afsted på festival. 

På Roskilde Festival er aldersgrænsen 15 år - medmindre man er ifølge med en voksen. Men det må stadig være en individuel vurdering, om den unge er klar til a tage afsted selv, lyder det fra Christina Bilde.   

- 15 år er tidspunkt, hvor man begynder at være moden nok til at kunne begå sig ude alene, men det er meget individuelt. Bare forbi man er blevet 15, er det er ikke det samme som, det er rigtigt at tage på festival, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.