Rosberg vinder Formel 1-mesterskabet for første gang

Sæsonens tiende grandprixsejr var ikke nok for Lewis Hamilton, der må se Nico Rosberg snuppe VM-titlen.
Nico Rosberg koncentrerede sig om at holde baghjulet på Lewis Hamilton, velvidende at andenpladsen ville sikre ham VM-titlen.
Nico Rosberg koncentrerede sig om at holde baghjulet på Lewis Hamilton, velvidende at andenpladsen ville sikre ham VM-titlen. Foto: Mohammed Al-shaikh/AFP

Nico Rosberg (Mercedes) er ny verdensmester i Formel 1, efter at den tyske kører søndag sluttede på andenpladsen i sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi.

Efter samlede andenpladser i både 2014 og 2015 lykkedes det endelig at vippe teamkollegaen Lewis Hamilton af pinden som mester i den hurtige sport.

Hamilton vandt løbet, men kunne ikke indhente det forspring på 12 point, som Rosberg havde med i bagagen til Abu Dhabi.

Tyskeren skulle "blot" holde sig blandt de tre bedste for at sikre sig titlen, og han var reelt aldrig i fare for at smide den samlede førsteplads, som han har siddet på siden sæsonens første grandprix i Australien.

Et dårligt pitstop på ottende omgang sendte midlertidigt Rosberg ned på tredjepladsen bag Max Verstappen (Red Bull), men med en dramatisk overhaling i et skarpt sving kom tyskeren tilbage i baghjulet på Hamilton.

Herefter koncentrerede Rosberg sig om at køre sikkert og holde sin andenplads, og så hjalp det ikke Lewis Hamilton, at han indkørte sæsonens tiende grandprix-sejr på Yas Marina-banen.

Undervejs så det ud til, at Lewis Hamilton satte farten en smule ned for at samle feltet og dermed øge sandsynligheden for, at Rosberg kunne blive overhalet bagfra.

Det var da også et usædvanligt tæt løb med fire kørere helt tæt på hinanden mod slutningen.

Sebastian Vettel (Ferrari) blev nummer tre, mens Max Verstappen tog fjerdepladsen, selv om han blev sendt på en snurretur på første omgang.

Efter Michael Schumacher og Sebastian Vettel er Nico Rosberg den tredje tysker, der vinder verdensmesterskabet.

For danske Kevin Magnussen blev Abu Dhabi-grandprixet en trist affære.

Magnussen måtte køre i pit allerede på første omgang, og kort tid senere blev bilen kaldt tilbage. Dermed udgik danskeren i sit sidste løb for Renault.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.