Ros til fyret KL-chef: Hun har format

Den nu fyrede KL-topchef Sine Sunesen blev hentet til KL på grund af sine spidskompetencer fra forhandlingsbordet. Hun har blandt andet kæmpet for de højtuddannede på arbejdsmarkedet.
Den fyrede direktør i KL, Sine Sunesen, roses for sine evner ved forhandlingsbordet. Her ses hun sammen med lærernes formand Anders Bondo, der er uforstående over for fyringen.
Den fyrede direktør i KL, Sine Sunesen, roses for sine evner ved forhandlingsbordet. Her ses hun sammen med lærernes formand Anders Bondo, der er uforstående over for fyringen. Jens Nørgaard Larsen/Scanpix, arkiv

Sine Sunesen, der er blevet fyret fra sin toppost i KL, blev som 41-årig hentet til kommunernes moderskib som del af et generationsskifte i direktionen.

Her kom en kvinde med tunge kompetencer fra forhandlingsbordet, der kunne være en af frontsoldaterne, når fremtidens svære lønslagsmål skulle kæmpes. Blandt andet med lærerne.

" ...hendes dokumenterede evner til at tænke og handle strategisk på dette arbejdsfelt, får vi god brug for, når vi skal håndtere udfordringerne med at indrette fremtidens løndannelse og overenskomstsystem”, lød det dengang fra daværende administrerende direktør Peter Gorm Hansen i 2009 i beskrivelsen af Sine Sunesen.

Format til at forhandle

I går kom nyheden om Sine Sunesens fyring så. Den overraskede ikke mindst lærerformand Anders Bondo, der i går sagde til Avisen.dk, at Sine Sunesen har format og tog et stort slæb under forhandlingerne med lærerne.

“Det er klart, at vi er uenige om mange ting, men det er også vigtigt, at der er en respekt mellem forhandlerne. Nogle gange sidder vi jo både 36 og 48 timer og forhandler. Det nytter ikke noget, hvis man ikke har en, som virkelig har mandatet og formatet til at forhandle,” sagde Bondo om Sunesen.

LÆS OGSÅ: Bondo efter KL-fyring: Helt uforståeligt

Han understreger samtidig, at han ikke skal blande sig i, hvem KL ansætter

Der har været spekuleret i, om Sine Sunesen er røget ud, fordi hun har været for blødsøden og eftergivende over for lærerne ved forhandlingsbordet.

Akademikernes talerør

Før Sine Sunesen blev hentet til KL som chef for jura og lønpolitik, var hun formand for Akademikernes Centralorganisation (AC).

Her tog hun tog roret på et tidspunkt, hvor akademikernes ledighed var skyhøj. Hendes stil blev beskrevet som tilgængelig og diplomatisk, og det lykkedes hende at skabe stor politisk opmærksomhed om de højtuddannede ledige situation.

LÆS OGSÅ: Medie: KL-chef fyret for at være for blød ved lærerne

Sine Sunesen bor i Klampenborg med sin mand, direktør Philip Rendtorff. De har tre børn og har begge tidskrævende karrierer. Tilbage i 2008, gav de et samlet interview til DJØF- bladet om, hvordan de får familie- og arbejdsliv til at hænge sammen:

Her sagde Sine Sunesen om stress.

“Jeg synes, vi begge har smagt lidt på det i perioder: Det sker, når den samlede sum af både krav fra familie og arbejdet gør, at det simpelthen bliver for stor en mundfuld. Men jeg mener groft sagt også, at man er et lidt afstumpet menneske, hvis man ikke ind imellem bliver lidt forpustet af det mentalt, når man har et hårdt pres på den ene eller den anden måde.”

KL har ikke villet udtale sig om årsagen til fyringen af Sine Sunesen.

Sine Sunesen

 

Sine Sunesen har været formand for flere faglige organisationer: Overenskomstforeningen i DJØF (1996-2001), DJØF (2001-04) og Akademikernes Centralorganisation (2004-09)

 

Tidligere har hun været ansat i centraladministrationen – blandt andet som ministersekretær i Videnskabsministeriet

 

Kom til KL i 2009 og blev chef for Afdelingen for Jura og Lønpolitik

 

Hun fylder snart 48 år og bor i Klampenborg med sin mand og tre børn

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.